Søg i denne blog...

Enkel adresse til bloggen:
http://www.hjemmet.dk/mortenstorgaard/blog
Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bo på mindre plads - og få råd til at udleve drømme

Flere og flere af os flytter til byen, og pladsen vi bor på bliver mindre og mindre. Det kalder på kreativitet ift. at udnytte pladsen omkring os. Jeg har prøvet at samle nogle tips til hvordan man udnytter pladsen bedst i en lille lejlighed.

Jeg bor selv i Århus på ca. 45 kvm sammen med min kone, og udover det har vi køkken og badeværelse til fælles med vores lejer, som har de to af vores værelser (hele lejligheden er 100 kvm).

Indtil for 1,5 år siden havde min kone og jeg hele lejligheden for os selv, indtil vi bestemte os for at simplificere vores liv, og nedbringe de faste omkostninger. Det gjorde vi af to grunde:

  1. Vi ønskede at speede processen med at gældfri op
  2. Vi ønskede at få råd til at rejse mere, og det er bare lettere, når man ikke har en stor lejlighed der står og tikker.

Vi har en månedlig lejeindtægt på ca. 3000,- som afsættes til at rejse for. I år har vi været en måned i Kenya og Nigeria, og i Nov tager vi en måned til San Francisco - skønt :)

Her er nogle af de ting vi har gjort + et par tips jeg har fundet andre steder.

1) Udnyt pladsen på soveværelset ved at installere en Murphy seng

En af de drastiske tiltag vi har gjort er at udskifte vores dobbeltseng (som jo fylder 4 kvm i sig selv) med en såkaldt Murphy bed. Det er en seng, som kan klappes op på væggen, så den ikke optager noget plads når den ikke er i brug.

Du kan se eksempler på sengene her (vores ligner den øverste)

Her er et billede af vores seng hvor den er klappet op på væggen

murphy bed

Det har givet os et ekstra rum, som vi bruger flittigt i løbet af dagen til håndarbejde, musikrum, spisning når vi har gæster, og masser af andre gode ting.

 

2. Brug billeder til at få små rum til at virke større

Vi har et meget stort billede fra New York hængende i vores stue, og det gør at den ellers lille stue (22 kvm) pludselig føles meget stor.

Vi har valgt et motiv taget med telelinse fra Empire State Building ned mod Central park:

opdelt foto på lærred

Billedet er trykt som foto på lærred, og den store størrelse gør, at det får lidt et effekt af at være et vindue. Vi har monteret tre spots som lyser ind på lærrederne, så de får meget fokus i rummet. Det betyder, at man får fokus over på billedet, og når man kaster lys på et lærred får det en dybde, som er ret effektfuld -og som vi synes er med til at løfte rummet.

Billedet er lavet af Garant.

 

3. Skil dig af med de ting du ikke bruger

Når man "flytter" fra 100 til 40 kvm, er det vigtigt, at man skiller sig af med en god del sager, så man kun har det der er vigtigt for en, og de ting tilbage som man rent faktisk bruger.

Vi har solgt for over 20.000 kr på DBA (som naturligvis gik til afdragning af gæld), og derudover har vi givet en masse tøj til genbrug og smidt en del af det ud som ikke var noget værd.

Jeg har valgt at tage en lidt ekstrem vinkel på dette ved at vælge kun at eje 100 ting i et år. Det år er ved at være gået nu, og jeg må indrømme at jeg ikke har savnet ret meget af mit gamle l*rt :) Det er en god udfordring, og de fleste vil nok vælge et højere antal end 100. Du kan læse mere omkring denne "100 ting udfordring" her.

Hvis du har flere tips skal du endelig smide en kommentar, eller hvis du synes der er noget du vil vide mere om :)

 

 

Facebook-kommentarer

Kommentarer

0
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Sidst online: 29 nov 03:07
Bor i: Aarhus, Denmark
Fødselsdag: 3 jul 1983

Opslagstavlen

Opslagstavlen

Mangler du pennevenner, leder du efter gamle skolekammerater eller samler du receptkuverter eller andet,  så kan du gratis oprette en elektronisk indlæg på Hjemmets opslagstavle.
 

Så mange er vi:

Medlemmer: 12317
Ny blog-indlæg sidste dage: 0
Nye billeder dag: 2