Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Æblechips med kanel

Runas madblog
Knasende sprøde æblechips med kanel og vanilje er en lækker snack, der også er et hit i salaten eller på skyren om morgenen.

Er du så heldig at have et eller flere æbletræer i haven, kender du sikkert udfordringen med at få brugt de skønne frugter. Indtil videre er min kreativitet stoppet ved æblemos og æblemost (takket være min mands juicer), men nu har jeg udvidet mit æble-repertoire med disse æblechips.

 

Prøv også min opskrift på æblepizza -TRYK HER

 

De tager få øjeblikke at tilberede, men kræver til gengæld lang tid i ovnen. Heldigvis er de ventetiden værd, og med et lille drys kanel på toppen er det lige før, julestemningen kommer snigende.

 

Ca. 25 stk.

Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: ca. 3 timer

 

2 æbler

½ vaniljestang

100 g rørsukker

2 dl vand

½ dl æblecidereddike

¼ tsk. fint salt

½ tsk. stødt kanel

 

Annonce

1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.

2. Kom vaniljekorn, den tomme vaniljestang, sukker, vand, eddike og salt i en gryde, og giv det et kort opkog. Tag gryden af varmen, og lad det afkøle lidt.

3. Udstik kernehusene på æblerne med en æbleudstikker eller en skarp kniv. Skær æblerne i ca. 2 mm tynde skiver, evt. på en mandolin.

 

4. Kom æbleskiverne i den lune lage, og lad dem trække i ca. 15 min.

 

5. Tag æbleskiverne op af lagen, op læg dem på en bageplade med bagepapir i ét lag. Drys med kanel.

 

6. Bag æblechipsene i ovnen ved 90 grader i 3 timer. Lad dem køle helt af på en bagerist, hvor de bliver sprøde.

 

Tip: Æblechipsene smager bedst friskbagte, men kan godt holde sig i 2-3 dage i en beholder med tætsluttende låg. Bliver chipsene bløde, skal de blot opvarmes i ovnen igen i 10 min. 

 

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 05-10-2015