Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Æblepizza

Runas madblog
En pizza behøver ikke altid være med tomatsovs, ost, skinke og ananas. Her har jeg lavet en dessertpizza, som helt sikkert bliver et hit hos både børn og voksne.

Pizzadejen har fået lidt vaniljesukker, og toppingen består af blot tre ingredienser: æble, smør og kanelsukker.

Fordi den er så simpel at pynte, er det oplagt at tage ungerne med i køkkenet. Forleden satte vi nogle venner og deres børn i sving med selv at lege pizzabagere, og det var super hyggeligt!

Der er nu noget ganske særligt over at se sin egen hjemmelavede pizza boble inde i ovnen – og især sætte tænderne i den!

 

10 små pizzaer

Dej:

15 g gær

3 dl vand

1 spsk. vaniljesukker

½ tsk. salt

1 tsk. olivenolie

500 g hvedemel (gerne pizzamel, tipo 00)

Fyld:

5 æbler

150 g smør

100 g kanelsukker

 

 

1. Rør gæren ud i koldt vand i en skål. Tilsæt vaniljesukker, salt og olie. Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt dejen godt, til den er blød og elastisk.

Annonce

 

2. Sæt dejen i køleskabet med film over. Lad dejen stå i køleskabet natten over.

 

3. Del dejen i 10 små kugler.

 

4. Rul hver kugle ud til en rund pizza (ca. 20 cm i diameter). Dejen skal være så tynd som overhovedet muligt.

 

Fyld:

5. Vask æblerne og stik kernehusene ud med en kernehusudstikker. Skær æblerne i papirtynde skiver med et mandolinjern (det er uundværligt, da resultatet ikke bliver nær så godt med halvtykke stykker æble) og fordel dem i ét lag på pizzaerne. Fordél små smørklatter på pizzaerne og drys med kanelsukker.

 

6. Sæt pizzaerne i ovnen ved 225 grader (2 ad gangen) i ca. 8 min., til de er gyldne, sprøde og med karamelliseret kanelsukker på toppen. Servér straks.

 

Tip: Hvis du ikke har fået sat dejen i køleskabet aftenen før bagning, kan du lave dejen med 25 g gær og lunkent vand. Lad den hæve 1 times tid, inden du går til punkt 3.

Foto: Runa Pihlmann
Illustreret af: Runa Pihlmann
Publiceret: 27-01-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!