Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Æbleskiver med kylling

Runas madblog
Min mand forærede mig sidste år en fantastisk æbleskivepande til jul, og den er blevet brugt flittigt. Men det er nu lidt ærgerligt kun at stege almindelige æbleskiver i den.

Derfor fandt jeg på disse mad-æbleskiver, som jeg har proppet med kylling. De er geniale at have i fryseren som en hurtig hapser, når min søns mave knurrer allerede klokken 17. Det er som om, de glider lettere ned, fordi de ligner de søde æbleskiver, man spiser med sukker og syltetøj.

Mad-æbleskiverne kan også sagtens serveres som et helt aftensmåltid sammen med en grøn salat og en hot tomatsovs.

Så fyr op for æbleskivepanden og fyld den med disse anderledes og lækre æbleskiver!

 

 

Æbleskiver med kylling

4 personer

 

Fyld:

300 g kyllingefars

1 spsk. olie

½ rød chili

1 løg

1 fed hvidløg

1 dåse hakkede, økologiske tomater

1 rød peber

1 spsk. tørret oregano

salt og peber

en knsp. sukker

Dej:

200 g hvedemel

Annonce

50 g grahamsmel
1 tsk. salt
1 tsk. natron
2 æg
4 dl kærnemælk
1 spsk. sukker

Tilbehør: grøn salat og tomatsovs

Fyld:

1. Steg finthakket chili, løg og hvidløg gyldne i olie i en gryde. De må ikke blive sorte. Tilsæt kyllingefars og gennemsteg det ved middelhøj varme i ca. 15 min.

 

2. Tilsæt hakkede tomater og peber skåret i små tern. Lad gryden småkoge i ca. 15 min., til blandingen har en rimelig fast konsistens. Smag til med oregano, salt, peber og sukker.

 

Dej:

3. Bland de to slags mel, salt og natron.

 

4. Del æggene i blommer og hvider og rør kærnemælk og æggeblommer sammen med de tørre ingredienser.

 

5. Pisk æggehviderne stive og vend dem i til sidst.

 

6. Kom lidt olie i æbleskivepandens huller og fyld dem med dej. Kom en stor tsk. fyld i hver og tryk det lidt ned i dejen, inden du vender æbleskiverne. Steg æbleskiverne gyldne og servér dem med en grøn salat og en hot tomatsovs.

 

Tip: I stedet for kyllingefars kan du bruge oksefars.

 

Japansk gademad

Mad-æbleskiver er et japansk fænomen. I de japanske gadekøkkener bliver der stegt “takoyaki” på de store æbleskivepander. Takoyaki er en slags salte æbleskiver, der normalt er fyldt med kål og blæksprutte og serveres med en lækker sovs.

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann og Sofie Ivan Andersen/Japanspecialisten
Publiceret: 02-12-2013

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!