Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Appelsinmedaljer

Runas madblog
Servér en festlig medalje i juledagene med en frisk smag af appelsin.

Jeg har altid været vild med medaljer og har svært ved at modstå dem, når de står i lange rækker i konditoriets udstillingsmontre og frister. Det pudsige ved medaljer er, at de ser så fine ud, lige indtil man stikker en kagegaffel i dem…

 

Prøv også min opskrift på chokoladesnegle med marcipan TRYK HER

 

Medaljer kan varieres i det uendelige, og hvorfor ikke lave en julevariant? Jeg har proppet mandler i dejen, så den smager lidt af marcipan. Og så snart man har taget den første mundfuld, vil man opdage, at der en klat frisk appelsincreme gemt bag vaniljeskummet. Uhm!

 

6 stk.

Arbejdstid: ca. 1 time og 15 min.

Bagetid: 10-12 min.

 

Dej:

75 g mandler

75 g mel

50 g flormelis

1 knsp. salt

Annonce

75 g smør (koldt) 

1 æg (lille) 

Appelsincreme:

1 dl appelsinsaft (gerne friskpresset) 

30 g rørsukker

½ appelsin (øko) 

1½ tsk. kartoffelmel (eller majsstivelse) 

1 æg

Appelsinglasur:

2 dl flormelis

1 spsk. appelsinsaft

Vaniljeskum:

½ vaniljestang

2 dl piskefløde

1 spsk. flormelis

Pynt: strimler af appelsinskal (øko) 

 

Dej:

1. Kør mandlerne til mel i en foodprocessor. Tilsæt mel, flormelis og salt, og kør sammen til ensartet konsistens.

 

2. Skær smørrret i små terninger, og kør dem i melet. Saml hurtigt dejen med ægget.

 

3. Pak dejen ind i film, og læg den i køleskabet i 1 time.

 

4. Rul dejen ud i 3-4 mm’s tykkelse på et meldrysset bord. Stik dejen ud i 12 cirkler (ca. 7 cm i diameter), brug evt. en udstikker med fine bølger.

 

5. Læg cirklerne på en bageplade med bagepapir.

 

6. Bag kagerne ved 200 grader i 10-12 min., til de er gyldne i kanten. Afkøl på en bagerist. 

 

Appelsincreme:

7.  Kog appelsinsaften op i en gryde sammen med sukker og fintrevet appelsinskal fra en ½ appelsin. Hæld saften i en lille skål, og lad den køle af i 5 min.

 

8. Opløs kartoffelmel i lidt vand.

 

9. Slå ægget ud i den tomme gryde, og pisk det kort sammen med en gaffel. Hæld majsstivelse i gryden, og tilsæt siet appelsinsaft. Kog langsomt op under omrøring, og sæt cremen på køl.

 

Appelsinglasur:

10.  Bland flormelis og appelsinsaft til en sej glasur. Smør glasuren på de kager, der skal være toppen på medaljerne. Lad dem tørre.

 

Vaniljeskum:

11.  Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom dem i fløden sammen med flormelis. Pisk til flødeskum.

 

Sammenlægning:

12.  Kom vaniljeskummet i en sprøjtepose med stjernetylle. Sprøjt flødeskum i kanten af hver af bundene. Kom en klat appelsincreme i hullet i midten.  Sæt toppen med glasur på medaljerne. Pynt med vaniljeskum og lidt strimlet appelsinskal. Servér straks eller opbevar dem på køl i maks. 1 døgns tid.

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 14-12-2015