Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Banankage med marcipan

Runas madblog
Har du en rest marcipan til overs fra julen, er det oplagt at bruge den i en kage. Og er frugtskålen tilmed fyldt med duftende bananer, har du de vigtigste ingredienser til denne svampede og lækre banankage.

Med en unge på to år har jeg næsten altid en banan med i tasken, ligesom pladsen under klapvognen normalt også rummer samme ingrediens. Så er man altid rustet til at tage toppen af den værste ulvehunger.

 

Men med flere banan-depoter sker det, at jeg har lige rigeligt af den gule sag. Og så er det jo om at få dem brugt til noget fornuftigt. Nogle ryger straks i fryseren, mens andre forvandles til smoothies, halvsunde muffins (se tidligere blog) eller denne skønne banankage.

 

 

 

1 kage, ca. 10 personer


1 vaniljestang
225 g rørsukker
3 æg
1½  tsk. bagepulver

250 g hvedemel

125 g smør

3 modne bananer

100 g ren rå marcipan

Overtræk:

150 g mørk chokolade

Drys: frysetørrede hindbær

 

Annonce

 

 

1. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem med lidt af sukkeret.

 

2. Pisk sukker, vanilje og æg sammen til en cremet og luftig æggesnaps med håndmixeren.

 

3. Bland bagepulver og mel og si det i æggesnapsen.

 

4. Smelt smørret og lad det afkøle lidt.

 

5. Blend bananerne med en stavblender og riv marcipanen groft.

 

6. Vend bananmos, marcipan og smeltet smør med en dejskraber, så luftigheden bevares.

 

7. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 25 cm. i diameter) og bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 55 min. Tjek, med en tandstikker, om kagen er færdig.

 

8. Afkøl kagen på en bagerist og overtræk den med smeltet chokolade. Drys med frysetørrede hindbær.

 

Tip: Du kan også fordele dejen i muffinforme. Bagetiden er så ca. 15 min.

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 30-12-2013

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!