Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bananmuffins med marcipan og frysetørrede hindbær

Runas madblog
I stedet for at bage en almindelig banankage i skærekagefacon, har jeg hældt dejen i muffinforme og pyntet kagerne med masser af chokolade og et drys hindbær.

Der skal ikke så meget til for at gøre en hverdagskage lidt mere festlig. Alene formen gør en stor forskel. Og har du – ligesom mig – en svaghed for frysetørrede bær, er det ingen kunst at gøre eftermiddagskaffen endnu mere festlig.

At spise med øjnene er den halve fornøjelse, men disse muffins smager også ganske forrygende. Hvis du har tålmodighed til at piske sukker og æg tilstrækkeligt længe, bliver kagerne nemlig luftige og lækre, og med den revne marcipan smager de bare ekstra godt.

 

Prøv også mine sunde bananmuffins TRYK HER eller min banankage med marcipan TRYK HER

 

 

Ca. 15 stk.

Arbejdstid: 30 min. 

Bagetid: 15 min.


1 vaniljestang
225 g rørsukker
3 æg
1½ tsk. bagepulver

Annonce

250 g hvedemel

125 g smør

3 modne bananer

100 g ren rå marcipan

Overtræk:

150 g mørk chokolade

Drys:

frysetørrede hindbær

 

1. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med lidt af sukkeret.

 

2. Pisk sukker, vanilje og æg sammen til en cremet og luftig æggesnaps med håndmixeren i ca. 5 min.

 

3. Bland bagepulver og mel og si det i æggesnapsen.

 

4. Smelt smørret, og lad det afkøle lidt.

 

5. Blend bananerne med en stavblender og riv marcipanen groft.

 

6. Vend bananmos, marcipan og smeltet smør med en dejskraber, så luftigheden bevares.

 

7. Hæld dejen i en smurt muffinpande, og bag kagerne midt i ovnen ved 175 grader i ca. 15 min. Tjek, med en tandstikker, om kagerne er færdige.

 

8. Afkøl kagerne på en bagerist, overtræk dem med smeltet chokolade, og drys med frysetørrede hindbær.

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 12-01-2015

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!