Annonce

Tegn abonnement på Hjemmet

Danmarks hyggeligste ugeblad!

Se de gode abonnementstilbud her »

Følg os på Pinterest

Visit Hjemmet.dk's profile on Pinterest.
Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bananpandekager

Runas madblog
Rasmus Klump er pludselig blevet fast inventar i mit liv, efter at min søn er kommet til verden. Og særligt Klumps store stakke af pandekager får ekstra opmærksomhed.

Det er derfor blevet noget nær en fast tradition med pandekager i weekenden. Fredag aften laver jeg dejen og sætter den i køleskabet, så den er klar til morgenmaden. Og er der dej til overs, får vi pandekager igen til eftermiddagskaffen.

 

For at få pandekagerne til at smage af andet end smør og sukker, kommer jeg både en banan, øl, kardemomme og citronskal i dejen. Hvis du ønsker lidt grovere pandekager, kan du erstatte halvdelen af melet med halvt grahamsmel og halvt havregryn.

 

 

Ca. 15 stk.

3 æg

2 dl øl

250 g hvedemel

4 dl mælk

25 g smeltet smør

1 knsp. salt

½ tsk. kardemomme

1 spsk. vaniljesukker

½ tsk. fintrevet citronskal, økologisk

1 moden banan

smør til bagning

Tilbehør: hindbær, blåbær og flormelis

Annonce

 

1. Pisk æg og øl sammen i en skål.

 

2. Si melet og kom det i skålen. Pisk dejen til en ensartet og glat masse.

 

3. Tilsæt mælk, smør, salt, kardemomme, vaniljesukker og citronskal.

 

4. Blend bananen og kom den i dejen.

 

5. Sæt dejen i køleskabet i en ½ time – gerne natten over.

 

6. Kom en smørklat på panden og bag pandekagerne gyldne i et par min. på hver side. Beregn ca. ½ dl dej per pandekage.

 

7. Servér de nybagte pandekager med hindbær, blåbær og flormelis.

 

Tip: Pandekagerne smager også godt med en kugle vaniljeis.

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 04-11-2013
Annonce

Relaterede artikler

Kommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Runas madblog

Runa Pihlmann, journalist og madredaktør på Hjemmet, gift med Tom og mor til en lille søn. Vild med at bage og kokkerere i køkkenet.

Dagens lækkeri

Hjemmets Markedsplads

Har du også en masse gamle ting du ikke bruger? Glemte sager, der bare står og samler støv på loftet? Så er Hjemmets nye Markedsplads lige noget for dig...
Klik dig ind og se alle de fine ting og sager her