Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Basilikumpesto

Runas madblog
Ja, den kan købes på glas – men prøv at lave den selv. Det tager kun få minutter og smager af så meget mere end den færdigkøbte.

Min mand har netop rundet de fire årtier, og til fødselsdagen nægtede han at have blomster på bordene. Så da temaet for festen var italiensk, købte jeg en mindre skov af basilikumplanter som bordpynt. Det så både friskt og pænt ud, og som sidegevinst kunne gæsterne drysse basilikumblade på maden.

 

PRØV OGSÅ MIN OPSKRIFT PÅ PASTA MED ASPARGES OG LIME - TRYK HER

 

Da gæsterne gik hjem, var der masser af basilikumblade tilbage, og derfor var det nærliggende at lave en ordentlig portion basilikumpesto.

 

Den både dufter og smager vidunderligt og kan bruges på utallige måder, f.eks. vendt med nykogt pasta, som dressing på salaten, på pizza, i sandwich og som dip til gnavegrønt.

Annonce

 

 

Ca. 4 dl

Arbejdstid: 15 min. 

 

50 g pinjekerner

1-2 fed hvidløg (efter smag) 

4 håndfulde friske basilikumblade

½ tsk. salt

1 dl parmesan

ca. ½ dl ekstra jomfruolivenolie

1 spsk. citronsaft

 

1. Rist pinjekernerne let gyldne på en tør pande

 

2. Kom pinjekerner, hvidløg, basilikumblade, salt og friskrevet parmesan i en blender, og kør til ensartet konsistens. Hæld olie og citronsaft i blandingen og kør til cremet konsistens. Justér konsistens og smag med olie, citronsaft og salt.

Tip: Pestoen kan holde sig i ca. 3 dage i køleskabet.

 





Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 16-03-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!