Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Blåbærtærte med marcipan

Runas madblog
Efter en hyggelig eftermiddag med æbleskiver og to slags marmelade – en børnevenlig jordbærmarmelade og en blåbærmarmelade med et ordentligt skvæt portvin til de voksne – havde jeg en god portion blåbærmarmelade til overs.



Jeg hader at smide mad ud – og især søde sager! Så marmeladen fik nyt liv i denne skønne tærte. Sammen med en rest marcipan fra julen blev det til en frisk, syrlig og nærmest konfektagtig tærte, som jeg helt sikkert bager igen.

Hvis du vil være lidt overskudsagtig, når gæsterne kommer, kan du lave tærten i god tid og sætte den i køleskabet eller fryseren, uden at bage den først. Så er det super nemt lige at hive den frem og bage den i ovnen.

 

1 tærte, ca. 8 personer

200 g mel

1vaniljestang (eller 2 tsk. vaniljesukker) 

1 tsk. bagepulver

150 g sukker

150 g koldt smør

1 lille æg

3½ dl blåbærmarmelade (gerne hjemmelavet med portvin)

100 g marcipan

50 g mandler

Drys: flormelis

Tilbehør: cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis

Annonce

 

1. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem med lidt af sukkeret.

 

2. Bland mel, vaniljekorn, bagepulver og sukker. Smuldr det kolde smør i og tryk hurtigt dejen sammen.

 

3. Pisk ægget let sammen og saml hurtigt dejen hermed. Undgå at ælte for længe.

 

4. Læg dejen i køleskabet i en ½ time.

 

5. Rul halvdelen af dejen ud og læg den i en smurt tærteform. Brug evt. et stykke husholdningsfilm til at presse den på plads.

 

6. Fordél marmeladen på tærtebunden.

 

7. Skær marcipanen i papirtynde skiver og fordél dem på marmeladen.

 

8. Smuldr resten af dejen over tærten og drys med grofthakkede mandler.

 

9. Bag tærten gylden ved 220 grader i ca. 30 min. Læg et stykke sølvpapir over, hvis den bliver for mørk.

 

10. Drys tærten med flormelis og servér den med cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis.

 

Tip: I stedet for blåbærmarmelade, kan du bruge friske eller frosne blåbær. Blåbærrene kan også erstattes med hindbær eller hindbærmarmelade.



Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 20-01-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!