Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Boller i kokoskarry

Runas madblog
Moderne version af den populære mormormad, da bollerne er lavet af kyllingefars, og sovsen består af en masse blendede grøntsager.

Min søns livret er boller i karry, og hver gang vuggestuen har retten på menuen, fortæller han om, hvor godt det smager.

Selv om jeg har fået masser af boller i karry som barn, må jeg tilstå, at jeg aldrig selv har lavet den elskede mormormad. Men forleden tog jeg udfordringen op. Dog blev det i min egen version, da jeg gerne vil snige nogle grøntsager i ungen. Desuden har jeg skiftet den sædvanlige svinefars ud med kyllingefars, og som en ekstra krølle er der frisk kokosnød på toppen.

De fleste supermarkeder har efterhånden hele kokosnødder på hylderne, og jeg elsker at kaste den en tur i fliserne – til min søns store fornøjelse.

Min version blev i øvrigt godkendt med ordene ”Den er bedre end vuggestuens”.

Annonce

 

4 personer

Arbejdstid: 1 time 

Koge-/stegetid: ca. 30 min. 

 

Kødboller:

400 g kyllingefars (eller svinefars)

salt og peber

½ løg

½ squash

4 spsk. mel

1 æg

Sovs:

1 løg

4 gulerødder

1 æble

½ squash

1 spsk. olivenolie

3 spsk. karrypasta (rød eller grøn)

1 dåse kokosmælk

2 dl vand

2 spsk. flydende grøntsagsbouillon

1 rød peber

fiskesovs (eller salt) 

peber

Tilbehør:

ris

Drys:

1 kokosnød

 

Kødboller:

1. Rør kødet med salt, peber, finthakket løg, fintrevet squash, mel og æg.

 

2. Form farsen til kugler på størrelse med valnødder, og kog dem i letsaltet vand i ca. 10 min. Skær evt. en kødbolle over for at se, at den er gennemkogt.

 

Sovs:

3. Pil løget, og skær det i mindre stykker. Skræl gulerødder og æble, og skær dem i mindre stykker. Skær squash i mindre stykker.

 

4. Varm olie op i en stor gryde, og steg grøntsagerne i 5 min. under omrøring. Tilsæt karrypasta, kokosmælk, vand og bouillon, og lad det småkoge under låg i ca. 15 min., til grøntsagerne er møre. Blend sovsen med en stavblender til ensartet konsistens. Smag til med fiskesovs og peber. Tilsæt små stykker peberfrugt, kom kødbollerne i sovsen, og lad langsomt det hele koge op.

 

5. Servér boller i kokoskarry med ris, og drys med friskrevet kokosnød.

Tip: Du kan knække kokosnødden ved at lægge den i et viskestykke og give den et par slag med en hammer. Jeg foretrækker dog at kaste den en tur i fliserne.

 

Prøv også min opskrift på kyllingefrikadeller med citrongræs TRYK HER

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 19-01-2015