Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brødbudding med kirsebær og chokolade

Runas madblog
Prøv en lidt anderledes juledessert med syltede kirsebær og mørk chokolade.

Selv om jeg sjældent bliver træt af risalamande, er det nu befriende med en anden – og lidt overraskende – dessert ved julens sammenkomster.

 

Prøv også min opskrift på chokoladecookies med karamelkerne

 

Derfor prøvede jeg forleden at eksperimentere med en brødbudding. Umiddelbart lyder det måske en anelse spøjst, men efter at have smagt desserten, er jeg nu tro tilhænger.

Ingredienserne kan varieres i det uendelige. Men i anledningen af julen lå kirsebær og chokolade lige for, da de fleste nok har en plade chokolade liggende i konfektskuffen og et glas syltede kirsebær i køleskabet.

Den tager ikke så frygteligt lang tid at lave og kan endda forberedes dagen i forvejen. What’s not to like?

Annonce

 

 

6 personer

Arbejdstid: 30 min. 

Bagetid: ca. 55 min.

 

200 g lyst toastbrød

50 g smør

200 g syltede kirsebær

200 g chokolade

100 g mørkt muscovadosukker (eller farin) 

3 dl fløde

3-4 æg (afhængig af størrelse)

Tilbehør: evt. flødeskum eller vaniljeis

 

1. Skær skorpen af brødskiverne, og smør skiverne med lidt smør. Brug resten af smørret til formen (ca. 30 x 40 cm).

 

2. Læg halvdelen af brødskiverne i bunden af formen. Fordél halvdelen af kirsebærrene, 50 g  chokolade og 1 spsk. sukker over dem. Gentag med endnu et lag brød, resten af kirsebærrene, 50 g chokolade og 1. spsk. sukker. Tryk det hele lidt sammen – evt. med et lille fad.

 

3. Kom resten af chokoladen (100 g) i en gryde sammen med 1½ dl fløde og resten af sukkeret. Varm det op, til chokoladen er smeltet. Tag gryden af blusset og rør resten af fløden i.

 

4. Pisk æggene sammen og bland dem med chokolademassen.

 

5. Hæld massen i formen og sørg for, at den kommer ned mellem lagene af brød og kirsebær. Sæt formen i køleskabet i et par timer (eller natten over).

Hæld chokoladesovsen over brødlagene og bag buddingen.

6. Bag brødbuddingen ved 175 grader i ca. 55 min. Servér den lun, evt. med flødeskum eller vaniljeis.

 

 

 

Publiceret: 15-12-2014