Annonce

Få spændende, glade og hyggelige artikler samt nemme og lækre madopskrifter til både hverdag og fest. Du får også spændende og unikke tilbud. Sendes fredag og søndag.

Bliv abonnent på Hjemmet

Få 26 numre af Hjemmet + 2 Rosendahl fade

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brownie med karamelsurprise

1
Runas madblog
Kan du ikke få en brownie tung og klistret nok, er her den ultimative version med gavmilde mængder af karamel.

Min lokale grønthandler har et stort udvalg af lækkerier på dåse, og jeg elsker at gå på opdagelse i dem. Efterhånden er jeg nogenlunde dus med kondenseret mælk på dåse, så da jeg forleden fandt en lignende dåse med karamelliseret kondenseret mælk, flåede jeg den straks ned af hylden.

 

Prøv også min opskrift på luksus-romkugler - TRYK HER

 

Ved at købe den karamelliserede version sparer man fluks 3-4 timers kogetid, og karamellen er så lækker, at jeg på en syndig søndag kan spise den direkte fra dåsen…

 

Umiddelbart ligner brownien en helt almindelig en af slagsen, men lige så snart man skærer et stykke, titter den gyldne karamel frem. Kagen er nærmest konfektagtig, så servér den som en festlig dessert eller en luksuskage til kaffen.

Annonce

 

Brownie med karamelsurprise

1 brownie, ca. 12 personer

Arbejdstid: 25 min.

Bagetid: 30 min.

 

250 g + 100 g mørk chokolade

100 g smør

80 g mel

50 g kakaopulver (evt. usødet) 

2 tsk. bagepulver

¼ tsk. salt

5 æg

350 g rørsukker

2 spsk. vaniljesukker

1 dåse karamelliseret kondenseret mælk (400 ml, fås i velassorterede supermarkeder eller hos etniske grønthandlere)

Drys:

kakaopulver (eller flormelis)

 

1. For en form (ca. 20x30 cm) med bagepapir.

 

2. Hak chokoladen fint, og skær smørret i mindre stykker.

 

3. Smelt forsigtigt 250 g af chokoladen sammen med smørret.

 

4. Tænd ovnen på 180 grader.

 

5. Sigt mel, kakaopulver, bagepulver og salt sammen i en skål.

 

6. Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt med en håndmixer i ca. 5 min. i en anden skål. Tilsæt den lune chokolade/smørblanding, og bland til ensartet konsistens. Rør melblandingen i, og stop, når konsistensen er ensartet. Vend de resterende 100 g chokolade i.

 

7. Hæld halvdelen af dejen i formen, fordél karamellen over dejen i store klatter, og hæld den resterende dej over, så karamellen er helt dækket.

 

8. Bag kagen midt i ovnen i ca. 30 min. Lad den køle af i formen. Drys med kakaopulver ved servering.

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 26-03-2016

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

1
6 maj 2016 09:21

Den ser bare så god ud :)

 

Tim Pedersen
<a href="https://kalto.dk">Kalto, Danks it konsulent portal</a>

 

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Runas madblog

Runa Pihlmann, journalist og madredaktør på Hjemmet, gift med Tom og mor til en lille søn. Vild med at bage og kokkerere i køkkenet.

Hjemmets Markedsplads

Har du også en masse gamle ting du ikke bruger? Glemte sager, der bare står og samler støv på loftet? Så er Hjemmets nye Markedsplads lige noget for dig...
Klik dig ind og se alle de fine ting og sager her