Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brownie med masser af chokolade

Runas madblog
Tung, tæt og klistret – sådan foretrækker jeg en chokoladebrownie! Denne er proppet med god chokolade og kan holde sig i flere dage. Hvis den altså får lov.

Min søn på 3 år elsker at være med i køkkenet, så da han en søndag eftermiddag spurgte, om vi ikke skulle bage en kage, kunne jeg selvfølgelig ikke sige nej. Han ville gerne bage en chokoladekage, og den er jeg altid med på, da jeg i julemåneden købte hele 10 kilo chokolade. Der er dog kun halvdelen tilbage…

 

PRØV OGSÅ MIN OPSKRIFT PÅ BROWNIE MED CHOKOLADECREME - TRYK HER

 

På med forklædet og frem med chokoladesækken. Mindstemanden har efterhånden styr på håndmixeren og bliver helt stolt, når han får lov til at holde den selv.

 

Brownien er ikke svær at lave og tager heller ikke lang tid, så resultatet afhænger af ordentlige ingredienser, og at man tør tage brownien ud af ovnen på det rigtige tidspunkt. Det kræver lidt mod at tro på, at en kage er færdig, når den stadig er temmelig blød. Det er derfor en god idé at bage brownien dagen før, den skal bruges, så den kan nå at sætte sig – enten i køleskabet eller på køkkenbordet. Husk blot at pakke den ordentligt ind, så den ikke bliver tør.

Annonce

 

1 brownie, ca. 12 personer

Arbejdstid: 25 min.

Bagetid: 25 min.

 

250 g + 100 g mørk chokolade

100 g smør

80 g mel

50 g kakaopulver (evt. usødet) 

2 tsk. bagepulver

¼ tsk. salt

5 æg

350 g rørsukker

2 spsk. vaniljesukker

Drys:

kakaopulver (eller flormelis) 

 

1. Smør en form (ca. 20x30 cm) godt med smør, og drys den med mel. Hæld overskydende mel ud af formen.

 

2. Hak chokoladen fint, og skær smørret i mindre stykker.

 

3. Smelt forsigtigt 250 g af chokoladen sammen med smørret.

 

4. Tænd ovnen på 180 grader.

 

5. Sigt mel, kakaopulver, bagepulver og salt sammen i en skål.

 

6. Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt med en håndmixer i ca. 5 min. i en anden skål. Tilsæt den lune chokolade/smørblanding, og bland til ensartet konsistens. Rør melblandingen i, og stop, når konsistensen er ensartet. Vend de resterende 100 g chokolade i, og hæld dejen i formen.

 

7. Bag kagen midt i ovnen i ca. 25 min. Lad den køle af i formen. Drys med kakaopulver ved servering.

Tip: Servér brownien med en kugle vaniljeis – det smager fantastisk!

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 04-04-2015