Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brownies med chokoladecreme

Runas madblog
Glem alt om kalorier og dansehåndtag! Denne brownie skal nydes med god samvittighed og uden skelen til mængden af smør og sukker. Det er nemlig ren livskvalitet at sætte tænderne i denne vanedannende himmerigsmundfuld.

Jeg er en vaskeægte ”chokoholic”, som starter dagen med en bid chokolade på vej i badet. Det er min lille kickstart og et skønt morgenritual, som jeg agter at holde fast i.

 

At der er stor forskel på chokolade, hersker der vist ingen tvivl om. Pris og kvalitet hænger som regel sammen, og der er efterhånden et stort udvalg af lækre lader på markedet. Så prøv dig frem og find din favorit.

 

Som barn kørte jeg store mængder lys chokolade ned og foragtede nærmest den mørke. I dag er det lige omvendt. Faktisk holder jeg mest af de mørke plader med omkring 70 % kakao – så er man vist voksen.

 

Ca. 30 stykker

200 g smør

4 dl lyst muscovadosukker

4 æg

3 dl kakao

1 vaniljestang

2 tsk. pulverkaffe

Annonce

1 tsk. bagepulver

3 dl hvedemel

Chokoladecreme:

150 g mørk chokolade (omkring 70% kakao) 

1 ½ dl flormelis

1 dl kakao

75 g smør

2 spsk. brygget kaffe

Pynt:

Bladguld og kakaonibs (købes i Matas og helsekostbutikker) 

 

1. Smelt smør og muscovadosukker i en gryde og lad det koge i et par min. under omrøring.

 

2. Pisk æg, kakao, kornene fra vaniljestangen, pulverkaffe og bagepulver sammen. Tilsæt smør- og sukkerblandingen og vend melet i.

 

3. Hæld dejen i en lille bradepande på 25 x 30 cm beklædt med bagepapir.

 

4. Bag kagen ved 150 grader i 20 min og derefter i yderligere 5 min. ved 175 grader.

 

5. Tag kagen ud og køl den ned til stuetemperatur.

 

Chokoladecreme:

6. Hak chokoladen og smelt den i en skål over vandbad.

 

7. Rør flormelis, kakao og stuetempereret smør sammen i en skål. Tilsæt varm kaffe og den smeltede chokolade.

 

8. Fordél cremen over kagen og drys med kakaonibs og bladguld. Skær ud i små, fine stykker og servér.

 

Tip: Jeg bruger muscovadosukker, da det har en lidt karamelagtig smag. Almindeligt sukker kan selvfølgelig også bruges.

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 28-10-2013

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!