Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Cannelés bordelais

Runas madblog
Små, franske himmerigsmundfulde formet som fine blomster. Sprøde udenpå og bløde indeni. Et lille spiseligt kunstværk. Haps!

Jeg elsker macarons og cupcakes, men nogle gange savner jeg at sætte tænderne i en helt anden kage. Så da jeg for nyligt stiftede bekendtskab med de franske fristelser ”cannelés bordelais”, steg humøret adskillige grader.

De smager skønt af vanilje, og har et luftigt indre, mens skallen er sprød og karamelliseret. Desuden indeholder den pandekageagtige dej kun få ingredienser, som jeg alligevel ofte har i køkkenet. Så den eneste udfordring for at komme i gang med bageriet er formene.

Det ultimative resultat skulle eftersigende opnås med små forme i kobber, men silikone-forme er nu heller ikke helt ringe. Så efter at have set min mand dybt i øjnene og lovet ham uforglemmelige kageoplevelser, kom han hjem med en fin cannelés-form i silikone. Har du små muffinforme i køkkenskabet, er de sikkert også velegnede.

Annonce

Jeg lavede dejen et par dage før, jeg bagte dem, og det er jo i sig selv genialt. Lov mig, at du holder snitterne fra ovnlågen under bagningen, ellers risikerer kagerne at falde sammen. Og sørg for, at kagerne er helt brune og karamelliserede på overfladen, inden du tager dem ud af ovnen. Så opnår du bedst kontrasten mellem den knasende overflade og den bløde midte.

 

 

Cannelés bordelais

Ca. 25 små stk.

Arbejdstid: 15 min.

Bagetid: 65-70 min.

 

2½ dl sødmælk

1 vaniljestang

20 g smør

1 spsk. rom

50 g mel

125 g flormelis

1 knsp. salt

1 æg + 1 æggeblomme

evt. smeltet smør til formene

 

1. Kom mælk, vaniljekorn, den tomme vaniljestang og smør i en gryde, og varm det, til smørret er smeltet. Lad det afkøle, tilsæt rom, og fisk vaniljestangen op.

 

2. Bland mel, flormelis og salt i en skål.

 

3. Pisk det hele æg og æggeblommen sammen, og rør det i melblandingen. Rør til en tyk dej. Tilsæt den kolde mælkeblanding lidt ad gangen, og rør dejen helt glat.

 

4. Dæk skålen med film, og sæt den i køleskabet i 1 døgns tid.

 

5. Smør evt. cannelés-formen med lidt smør, og fyld hvert hul ¾ op med dej.

 

6. Bag kagerne i ovnen ved 250 grader i 5-10 min. Skru ned til 180 grader, og bag videre i ca. 60 min. De er færdige, når overfladen er gylden og karamelliseret.

 

7. Lad kagerne køle lidt af i formen, og vend dem ud på en rist til afkøling.

 

Tip: Dejen kan stå i køleskabet i 2-3 dage.

 

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 07-04-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!