Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Cannelloni med spinat og ricotta

Runas madblog
En lækker og anderledes vegetarret, som selv min kødædende mand er begejstret for.

Min mand er til bøf og bearnaise, men nogle gange er det heldigvis muligt at snige en grøn ret i ham. Sådan forholder det sig med disse cannellonier, der er pastarør med et cremet fyld af spinat og ricotta.

Ricotta er en italiensk friskost, der er mild i smagen, og blot indeholder 13% fedt. Den står på hylden i de fleste supermarkeder, og kan bruges til bl.a. sovse, dips og dressinger.

Hvis du bestiller cannelloni på en restaurant, er det ikke altid, pastarørene er i selskab med en tomatsovs. Det kan derfor nogle gange være en halvtør fornøjelse. Sådan er det ikke i min opskrift, hvor der er rigeligt med både tomatsovs og bechamelsovs. Velbekomme!

 

 

3-4 personer

Arbejdstid: 30 min.

Bagetid: 30 min.

Annonce

 

5 dl tomatsovs (helst hjemmelavet) 

1 løg

1 fed hvidløg

1 spsk. olivenolie

300 g frisk spinat

250 g ricotta (1 bæger)

salt og peber

1 pk friske pastaplader (250 g) 

Bechamelsovs:

1½ spsk. smør

3 spsk. mel

5 dl mælk

revet muskatnød

Drys:

50 g parmesan

2 spsk. rasp

2 spsk. pinjekerner 

Tilbehør: grøn salat

 

Fyld:

1. Pil og hak løg og hvidløg fint.

 

2. Varm en pande op med olie, og svits løg og hvidløg heri. Tilsæt spinaten, og lad den stege med i et par min., til den falder sammen.

 

3. Kom spinaten i en skål, og rør den sammen med ricottaen. Smag til med salt og peber.

 

Bechamelsovs:

4. Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mel. Lad det stege lidt, og hæld derefter mælken ved lidt ad gangen, mens du pisker, så du undgår klumper. Kog sovsen op, og smag til med lidt muskat, salt og peber.

 

 

5. Klip pastapladerne i stykker på ca. 10 cm.

 

6. Fordél ca. 3 spsk. spinat/ricottafyld på hver plade, og rul dem sammen.

 

7. Læg rullerne (cannellonierne) i et smurt, ovnfast fad med samlingen nedad.

 

8. Hæld tomatsovsen over rullerne og derefter bechamelsovsen. Drys med revet parmesan, rasp og pinjekerner.

 

9. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min. Servér med en grøn salat.

Tip: I stedet for frisk spinat, kan du bruge frossen, optøet spinat. Husk at knuge vandet ud af spinaten.

 

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 17-03-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!