Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Cheesecake med citron og blåbær

Runas madblog
Servér en smuk og syrlig cheesecake med frisk citron og fine vaniljeprikker. Pynt med blåbær, og du har en genial gæstedessert, der kan laves dagen i forvejen.

I min barndom kom der en sjælden gang cheesecake på bordet – og hver gang med et lag kirsebærgelé på toppen. Jeg lærte aldrig helt at sætte pris på desserten, som i min barnemund smagte alt for syrligt.

Men der sker altså noget med ens smagsløg, når man bliver voksen. I hvert fald elsker jeg i dag at afslutte et måltid med en frisk cheesecake.

 

Prøv også min opskrift på Citrontærte med karamel og marengs - TRYK HER

 

For at understrege min trang til et syrligt punktum har jeg lavet en version med både citronsaft og citronskal. Den kunne godt have fået en gelé af citron eller blåbær på toppen, men mit mål var at lave en snehvid cheesecake.

Citron og karamel er en af mine yndlingskombinationer, så jeg har blandet lidt lyst muscovadosukker i kiksebunden, der giver et strejf af karamel.

Annonce

Resultatet blev i al beskedenhed sindssygt godt, og selv min søn på 3 år er fan. Så måske den alligevel ikke kun er for voksne…

 

10 personer

Arbejdstid: 40 min.

Stivnetid: ca. 4 timer (eller natten over)

 

Bund:

100 g smør

175 g digestivekiks

3 spsk. lyst muscovadosukker (eller farin) 

Creme:

3 blade husblas

1 vaniljestang

250 g flødeost naturel

250 g mascarpone

1 citron (øko) 

100 g flormelis

4 dl piskefløde

Tilbehør:

250 g friske blåbær

 

Bund:

1. Smelt smørret, og kom det i en blender sammen med kiks og muscovadosukker. Blend til ensartet konsistens.

 

2. Smør en springform (20-23 cm i diameter) med smør, og tryk kikseblandingen godt ned i bunden i et jævnt lagt.

 

Creme:

3. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min. Knug vandet af bladene, og lad dem smelte i en lille skål over vandbad.

 

4. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.

5. Kom flødeost, mascarpone, fintrevet citronskal, citronsaft, flormelis og vaniljekornene i en skål, og pisk til ensartet konsistens. Vend den smeltede husblas i blandingen.

 

6. Pisk fløden til blødt skum, og vend den i osteblandingen.

 

7. Hæld cremen på kiksebunden, og glat overfladen med en spatel.

 

8. Sæt cheesecaken i køleskabet i ca. 4 timer (eller natten over).

 

9. Servér cheesecaken med rensede blåbær, evt. halvdelen i en skål ved siden af.

 

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 07-09-2015