Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Chili con carne

1
Runas madblog
En ordentlig chili con carne kræver en del ingredienser. Til gengæld passer retten sig selv, mens den står og simrer.

Vintertid er lig med vintermad, og da chili con carne er en af min mands livretter, er der jævnligt en boblende chili i gryden på denne tid af året.

 

Prøv også min opskrift på snoet pestobrød - TRYK HER!


Nu er det ingen hemmelighed, at chokolade hører til én af mine skønne laster, så ingen chili con carne uden et skud mørk chokolade.
Jeg har eksperimenteret en del med denne vinterret, og de gange jeg har forsøgt at snige en rød peberfrugt eller andre grøntsager i, består den ikke smagstesten hos min halv-konservative mand. Så her er min mande-version af en chili con carne, som også min 4-årige søn er stor fan af. Hvis du savner grøntsager, kan du selvfølgelig servere noget gnavegrønt til.

 

Annonce

4-5 personer
Arbejdstid:
20 min.
Stege-/kogetid: 1½ time (gerne mere)

2 spsk olivenolie
1 tsk. spidskommen
1 tsk. kanel
1 ts.k tørret koriander
2 fed hvidløg
½-1 rød chili
(efter smag)
2 løg
400 g hakket oksekød
1 ds flåede tomater
(øko)
50 g soltørret tomat
1 dl okseboullion
½ dl kaffe
(stærk)
½ dl rødvin
(eller øl)
½ citron (øko)
2 laurbærblade
evt. 1 tsk. brun farin
(eller muscovadosukker)
1 dåse kidneybønner
30 g mørk chokolade
salt og friskkværnet peber
Tilbehør: ris, nachos og cremefraiche og evt. gnavegrønt

1. Varm olie i en gryde. Rist spidskommen, kanel og koriander heri. Tilsæt finthakket hvidløg og chili, og rør rundt i et par min. Tilsæt finthakkede løg, og steg dem klare. Tilsæt oksekød, og brun det godt. Tilsæt flåede, hakkede dåsetomater, hakkede soltørrede tomater, bouillon, kaffe, rødvin, en strimmel citronskræl og laurbærblade. Lad retten simre uden låg i mindst 1 time og gerne mere, så væsken fordamper, og retten bliver tyk.

2. Smag retten til – evt. med lidt brun farin.

3. Tilsæt skyllede og afdryppede kidneybønner, og varm retten godt igennem.

4. Tag gryden af varmen, og rør hakket chokolade i, til det smelter. Smag til med salt og peber og evt. mere chili, hvis du kan lide det stærkt.

5. Servér chili con carne med kogte ris, nachos, en klat cremefraiche og evt. gnavegrønt.

 

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 01-02-2016

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

1
11 sep 2016 20:23

Mmmm, den opskrift der bliver jeg nødtil at prøve at lave én dag, den ser godt nok god ud! De gange jeg har lavet chili con carne har jeg bare købt de der pulver breve fra Knorr, men det her er jo den ægte vare :) 

Mvh,

John

Casinobonussen.dk

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!