Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Chokolade-cookies

Runas madblog
De forvoksede småkager – cookies – kan laves i et utal af variationer med bl.a. tranebær, peanutbutter, nødder og hvid, lys og mørk chokolade. Men jeg holder nu af den klassiske udgave kun med mørk chokolade – og det i rigelige mængder!

For at få nogle cookies i kagedåserne, der smager mere end blot almindeligt godt, er det altafgørende at bruge lidt ekstra på en ordentlig chokolade. Det gør ganske enkelt hele forskellen!

 

Foruden chokolade bruger jeg en hel vaniljestang – sammen med chili er vanilje mit favoritkrydderi. Hvis du synes, vaniljesmagen er lidt for dominerende, kan du nøjes med en halv stang vanilje.

 

Vær i øvrigt opmærksom på bagetiden. Når det lykkes mig at få kanten på kagerne sprød og midten lidt sej og karamel-agtig, er lykken gjort.

 

Her får du opskriften på ca. 20 velvoksne chokolade-cookies:

 

110 g smør

185 g økologisk rørsukker

1 vaniljestang

1 æg

¼ dl sødmælk

210 g hvedemel

1 tsk bagepulver

225 g mørk chokolade, grofthakket

Annonce

 

Rør smør, sukker og vaniljekorn sammen. Tilsæt mælk og æg og rør igen. Sigt mel og bagepulver sammen og rør det i blandingen lidt efter lidt.

 

Sæt 2 spiseskefulde dej per cookie på en bageplade og tryk dem en lille smule ned med en gaffel eller tommeltotten. Lad der være god plads mellem kagerne, der breder sig under bagningen.

 

Bag cookiesene ved 180 grader i ca. 15 minutter. Lad kagerne køle af på en rist.

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 23-03-2013

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!