Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Chokoladecookies med karamelkerne

Runas madblog
Chokolade og karamel i skøn forening! Disse cookies hører til blandt mine absolutte favoritter. De er knasende sprøde i kanten og gemmer på en blød kerne af den lækreste karamel. Uhm!

Jeg har endnu ikke mødt nogen, der ikke er vild med en kage eller dessert med chokolade – især når man vælger den ekstra gode chokolade!

Disse cookies indeholder masser af chokolade og en god portion kakao, så smagen bliver dyb og intens. Som en lille overraskelse gemmer der sig en blød og lækker karamel i midten, og man bliver simpelthen glad i munden af den kombination.

Karamellen kan du købe færdigkogt på dåse, så tager det ikke lang tid at trylle disse lækkerbiskner frem.

 

 12 stk.

Arbejdstid: 45 min.

Bagetid: 13-15 min.

 

110 g smør

200 g brun farin

100 g muscovadosukker

1 vaniljestang

60 g kakaopulver

2 æg

1 tsk. bagepulver

1 knsp. salt

200 g ølandshvedemel (eller speltmel) 

120 g mørk chokolade

Annonce

200 g karamel (dulce de leche)

evt. 1 tsk. saltflager

 

 

1. Smelt smør i en gryde, tag den af varmen og bland det smeltede smør med farin, muscovadosukker og kornene fra vaniljestangen. Tilsæt kakaopulver og æg, og rør til ensartet konsistens.

 

2. Bland bagepulver, salt og mel i en skål, og si det ned i smør/sukker-blandingen. Vend hakket chokolade i dejen.

 

3. Sæt 12 skefulde dej på 2 bageplader (6 på hver) med bagepapir. Lav en fordybning i hver cookie, og fordél karamellen heri. Fordél resten af dejen oven på hver cookie, så karamellen lukkes inde. Drys evt. med lidt saltflager på hver cookie.

 

4. Bag cookierne ved 180 grader i 13-15 min. Lad dem køle af på en bagerist. Opbevar dem i en dåse med tætsluttende låg.

 

Dulce de leche

En cremet karamel lavet på kondenseret mælk. Du kan købe

færdigkogt dulce de leche i velassorterede supermarkeder og hos etniske købmænd eller lave den selv ved at koge en dåse kondenseret mælk i 3-4 timer.

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 03-11-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!