Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Chokoladekage med chokolademousse

Runas madblog
Chokoladekagen til inkarnerede chokoladefans! Denne kage består af en saftig og tung chokoladebund med en luftig chokolademousse på toppen.

Jeg har købt en stor sæk med god chokolade – faktisk hele 10 kilo! Venner og familie griner lidt ad mig, men de har pudsigt nok intet imod at komme forbi til varm chokolade, chokoladekager og hjemmelavet nutella!

For at få brugt noget af al den vidunderlige chokolade har jeg lavet denne skønne chokoladekage, der også kendes under navnet Gateau Marcel. Jeg har dog tilføjet en stang vanilje og lidt hindbærdrys, men det bliver den bestemt ikke ringere af.

 

1 kage, 10-12 personer

Arbejdstid: 40 min.

Bagetid: 30 min.

 

200 g mørk chokolade

1 vaniljestang

200 g rørsukker

150 + 50 g smør

5 æg

2 spsk. hvedemel

Chokolademousse:

200 g mørk chokolade

3 dl fløde

Pynt:

kakao, frysetørrede hindbær og friske mynteblade

Annonce

 

1. Bræk chokoladen i mindre stykker, og smelt den i en skål over vandbad.

2. Flæk imens vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med 150 g sukker.

 

3. Tag den smeltede chokolade af varmen, og tilsæt vaniljesukkeret og smør skåret i små stykker. Rør rundt, så smørret smelter.

 

4. Del æggene i blommer og hvider.

 

5. Rør æggeblommer og mel i chokoladeblandingen.

 

6. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt resten af sukkeret undervejs.

 

7. Vend forsigtigt æggehviderne i chokoladen.

 

8. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter), og bag den ved 160 grader i ca. 30 min. Lad den afkøle helt på en bagerist eller i køleskabet.

 

Chokolademousse:

9. Hak chokoladen i mindre stykker, og smelt den i en skål over vandbad. Tag skålen af varmen, og lad den afkøle lidt.

 

10. Pisk fløden til let skum, og vend det sammen med chokoladen.

 

11. Fordél moussen på kagen, og pynt med drysset kakao, frysetørrede hindbær og mynteblade.

Tip: Kagen kan med fordel stå et par timer i køleskabet inden servering – vent da med at pynte kagen.

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 02-03-2015