Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Chokoladekage med chokoladesovs og kokos

Runas madblog
Skal du bage kage til mange, er denne bradepande med blød og lækker chokoladekage og en kraftig chokoladesovs på toppen et sikkert hit.

En veninde og hendes unger havde meldt deres ankomst til kaffe, og tiden var knap til at bikse noget sødt sammen. I sådanne ”nødsituationer” tyr jeg altid til denne kage, som tager få minutter at lave, smager skønt og ikke kræver flere ingredienser, end jeg som regel har i køkkenskabene. Den kraftige chokoladesovs på toppen gør kagen ekstra mumset og adskiller den fra andre bradepandekager, der som regel forsynes med glasur.

Opskriften har fulgt mig hele min barndom, hvor min mor ofte bagte den, når jeg skulle have kage med i skole eller ungdomsklubben. Og selv om jeg har reduceret det nærmest skræmmende sukkerindhold i forhold til min barndoms version, får man helt sikkert stillet sin lækkersult med blot et enkelt stykke. Så en hel bradepande fyldt med kage kan slukke lækkersulten hos selv en stor børneflok.

Annonce

 

 

1 bradepande, ca. 20 personer

Arbejdstid: 15 min. 

Bagetid: 15 min.

Fryseegnet

 

4 æg

400 g sukker

2 spsk. vaniljesukker

400 g mel

3 spsk. kakao (usødet) 

2 tsk. bagepulver

200 g smør

3 dl mælk

Sovs:

100 g smør

2 dl kaffefløde (9%) 

3 spsk. sukker

2 tsk. mel

3 spsk. kakao (usødet) 

Drys:

1 dl kokosmel (eller kokosflager)

evt. 2 spsk. kakaonibs

 

1. Pisk æg og sukker lyst og cremet med en håndmikser i ca. 5 min.

 

2. Bland vaniljesukker, mel, kakao og bagepulver, og kom det i æggeblandingen Tilsæt smeltet smør til sidst.

 

3. Hæld dejen i en bradepande (ca. 45 x 35 cm) beklædt med bagepapir.

 

4. Bag kagen ved 180 grader i ca. 15 min. Tjek med en tandstikker, om kagen er færdigbagt.

 

Sovs:

5. Kom smør, fløde, sukker, mel og kakao i en gryde. Varm forsigtigt op, og lad det koge i et par min., til sovsen tykner. Rør jævnligt, så sovsen ikke brænder på.

 

6. Hæld sovsen over den varme kage, og drys med kokosmel og evt. kakaonibs.

Tip: Kakaonibs fås hos Matas og i helsekostforretninger.

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 06-10-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!