Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Chokolademønter

Runas madblog
Tøm slikskabet og skuffen med kagepynt og drys det ud over disse fine chokolademønter. Det er en både hurtig og hyggelig måde at lave hjemmelavede chokolader på, som selv ungerne kan være med til.

Den eneste udfordring er tempereringen af chokoladen, som er hemmeligheden bag en blank chokolade med det helt rigtige knæk. Så anskaf dig et sukkertermometer og øv dig – pludselig funkler dine chokolader! Og selv om de kan smage nok så godt, er det altså ikke særligt festligt at servere nogle grå og triste chokolademønter.

 

Ca. 40 stk.

100 g mørk chokolade

Pynt:

f.eks. frysetørrede hindbær, pistaciekerner, kakaonibs, bladguld, små skumfiduser

 

Temperér chokoladen:

1. Hak 2/3 af chokoladen og smelt den langsomt i en skål over vandbad. Chokoladen skal nå en temperatur på 45 grader (brug et sukkertermometer). Sørg for, at der ikke kommer vand eller damp i chokoladen.

 

2. Hak den sidste 1/3 af chokoladen fint.

Annonce

 

3. Tag skålen af vandbadet og rør den sidste 1/3 chokolade i. Temperaturen skal ned på ca. 30 grader.

 

4. Fordél chokoladen i ca. 40 ”mønter” på størrelse med en 5-krone på et stykke bagepapir og drys med den foretrukne pynt.

 

5. Sæt ”mønterne” i køleskabet i ca. 5 min., så de stivner.

 

6. Tag chokoladerne af papiret og opbevar dem køligt, men ikke i køleskabet.

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 14-10-2013

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!