Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Chokoladetærte med nøddebund

Runas madblog
Enkel og vanedannende chokoladetærte med få ingredienser, der tilmed er hurtig at lave. Servér den med en kugle hindbærsorbet, og du har den ultimative dessert.

Jeg bliver aldrig træt af chokoladekager, og jagten på den bedste ophører aldrig – heldigvis! Dog gør jeg en lille pause ved denne chokoladetærte, da den i al sin enkelhed tilfredsstiller både gane, næse og øjne.

 

Jeg har fået en fin, aflang tærteform med løs bund, som jeg er stor fan af. At komme en almindelig tærtedej heri var lidt uopfindsomt, så jeg overvejede en kiksedej, der består af digestivekiks og smør, som jeg bl.a. bruger til min key lime pie. Men den er jo også set før, så i stedet har jeg eksperimenteret med en nøddebund, da kombinationen af nødder og chokolade altid er et hit.

 

Resultatet blev super delikat – som én af de der fine tærter, der frister under en glaskuppel på byens caféer. Jeg har brugt en af mine yndlingschokolader på 70%, men smag dig frem, og brug din favorit.

Annonce

Jeg håber, du bliver lige så glad for tærten som mig!

 

 

8 personer

Arbejdstid: 25 min

Bagetid: 30 min.

 

100 g valnødder

100 g mandler

60 g brun farin (eller muscovadosukker) 

60 g smør

Chokoladefyld:

175 g mørk chokolade

2 dl piskefløde

Drys:

frysetørrede hindbær (eller pistacienødder/andre former for frysetørrede bær)

 

1. Kom valnødder, mandler og farin i en blender og kør til fint mel.

 

2. Smelt smørret, og hæld det i nøddemelet lidt ad gangen til ensartet masse.

 

3. Tryk massen i en smurt tærteform (en aflang på 35 x 11cm eller en rund på ca. 22 cm i diameter).

 

4. Bag tærtebunden gylden ved 165 grader i ca. 30 min. Lad bunden afkøle i formen på en bagerist.

 

Chokoladefyld:

5. Hak chokoladen i små stykker.

 

6. Varm fløden op til lige under kogepunktet, og tag den af varmen. Kom chokoladen i den varme fløde, og lad den smelte heri.

 

7. Lad chokoladecremen køle lidt af, og hæld den derefter på den kolde nøddebund. Drys med frysetørrede hindbær, og lad tærten stå i køleskabet i mindst 2 timer inden servering.

 

Tip: Servér evt. tærten med en kugle hindbærsorbet eller vaniljeis.

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 02-02-2015