Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Chokoladevafler

Runas madblog
Den 25. marts er nordisk vaffeldag og markerer afslutningen på vinteren og begyndelsen på foråret. I den anledning har jeg lavet disse lækre chokoladevafler med mandelmel. Uhm!

Det er sikkert nogle smarte reklamefolk, der har fundet på at indvie en dag til at hylde vaflerne. Men uanset hvad er det skønt at fejre forårets komme med en stak nybagte vafler.

 

PRØV OGSÅ MIN OPSKRIFT PÅ VAFLER MED ØL - TRYK HER

 

De fleste har sikkert guffet sig igennem de klassiske lyse vafler, så derfor har jeg lavet denne variant med chokolade og kakao i dejen. De brune hjerter ligger lidt tungere i maven end de lyse, så lækkersulten burde være stillet efter et par stykker.

 

Jeg håber, du har lyst til at springe ind i  foråret med hjemmebagte vafler.

 

 Ca. 10 stk.

Arbejdstid:

Bagetid: ca. 3 min. (pr. vaffel)

 

175 g hvedemel

50 g mandelmel (eller smuttede, finthakkede mandler) 

Annonce

3 spsk. kakaopulver

1 knsp. salt

½ tsk. stødt kanel

1½ spsk. vaniljesukker

1½ tsk. bagepulver

3 dl sødmælk

1 dl vand

2 spsk. sirup (evt. muscovadosirup)

2 æg (delt i blommer og hvider) 

100 g smør

50 g mørk chokolade

smør (til vaffeljernet) 

Tilbehør: flødeskum, sirup (evt. muscovadosirup) og pistacienødder

 

1. Bland mel, mandelmel, kakaopulver, salt, kanel, vaniljesukker og bagepulver i en skål.

 

2. Pisk mælk, vand, sirup og æggeblommer sammen i en anden skål.

 

3. Smelt smør og chokolade, og vend det i æggeblandingen.

 

4. Vend forsigtigt den tørre blanding i chokoladeblandingen og rør rundt, til dejen er ensartet.

 

5. Pisk æggehviderne stive i en ren skål, og vend dem i dejen med en dejskraber til ensartet konsistens.

 

6. Varm vaffeljernet op. Pensl det med smeltet smør. Kom ½ dl dej på vaffeljernet, og steg det i ca. 3 min.

 

7. Servér vaflerne nybagte med en klat flødeskum, sirup og hakkede pistaciekerner.

Tip: Vaflerne smager også skønt med en kugle vaniljeis.

 

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 23-03-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!