Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Chokorug – rugboller med chokolade

Runas madblog
Genial blanding af saftigt rugbrød og god chokolade!

Jeg bor faretruende tæt på en bager, der laver de mest fantastiske rugboller med store stykker mørk chokolade af god kvalitet. Da de er vendt i mandler, er de sprøde udenpå og samtidig saftige indeni.

Jeg er nærmest blevet afhængig af dem og har forsøgt selv at bage dem i utallige variationer – men de blev aldrig helt lige så gode som bagerens. Indtil nu. For denne opskrift kommer så tæt på, at mine venner tror, jeg har købt mig til dem.

 

20 stk.

Arbejdstid: 50 min.

Bagetid: ca. 20 min.

Hævetid: (8 timer – gerne 1 døgn)

Fryseegnede

 

1 mørk, sød øl (33 cl, f.eks. hvidtøl)

10 g gær

1 vaniljestang

100 g groft rugmel

125 g fuldkornshvedemel

125 g hvedemel

50 g hørfrø

50 g solsikkefrø

50 g græskarkerner

Annonce

3 spsk. muscovadosirup

2 spsk. kakao

1 knsp. salt

150 g mørk chokolade (55%) 

Pynt: 125 g mandler (smuttede, hakkede)

 

1. Hæld øl i en skål, og opløs gæren heri.

 

2. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom dem i øllet sammen med rugmel, fuldkornshvedemel, hvedemel, hørfrø, solsikkefrø, græskarkerner, sirup, kakao og salt. Rør dejen godt igennem, og tilsæt til sidst hakket chokolade.

 

3. Dæk skålen med film, og sæt den i køleskabet til næste dag.

 

4. Smut mandlerne, og hak dem mellemgroft. Spred dem ud på et skærebræt.

 

5. Form dejen til ca. 20 boller med 2 skeer, og vend dem i mandlerne på alle sider.

 

6. Sæt bollerne på bageplader med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i 1½ time.

 

7. Sæt bollerne i ovnen ved 250 grader. Skru ned til 180 grader, og bag i ca. 20 min. Smid evt. 1 kop koldt vand i bunden af ovnen, og luk hurtigt ovnlågen, så det fordamper.

 

8. Lad bollerne afkøle på en rist.  

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 19-05-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!