Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Citronmåne med marcipan

Runas madblog
Citronmånen har desværre et blakket ry. Men denne hjemmebagte udgave kan på ingen måde sammenlignes med den langtidsholdbare version fra tanken eller supermarkedet.

Citroner er uundværlige til både kød, fisk og kager, hvor de tilfører en frisk smag. Ser man på sukkerindholdet i denne måne, giver det god mening med lidt syrlighed i både kage og glasur.

 

En klassisk citronmåne er uden marcipan, men jeg elsker den klistrede mandelmasse, der tager månen til et nyt niveau.

 

1 kage, ca. 12 personer

250 g smør

250 g flormelis

1 vaniljestang

100 gram ren rå marcipan

5 æg

250 g mel

2 tsk. bagepulver

2 økologiske citroner

Glasur:

150 g flormelis

1 spsk. citronsaft

1 tsk. honning

Pynt:

lidt citronskal

 

1. Smør en springform med lidt blød smør og drys med mel.

 

2. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem med lidt af flormelissen. Pisk blødt smør grundigt med flormelis og vaniljekorn. Tilsæt revet marcipan og pisk igen. Tilsæt æggene – ét ad gangen – og pisk kort mellem hvert æg.

Annonce

 

3. Sigt mel sammen med bagepulver og vend det i dejen.

 

4. Riv skallen af de 2 citroner fint og undgå at få den hvide, beske hinde med. Kom skallen i dejen.

 

5. Hæld dejen i springformen og bag den ved 175 grader i ca. 55 min. Tjek med en tandstikker, om den er gennembagt. Lad kagen køle lidt af på en rist, inden du fjerner formen.

 

Glasur:

6. Bland flormelis med citronsaft og honning til en tyk glasur og smør den på kagen. Pynt med revet citronskal.

 

Tip: Honningen i glasuren gør, at glasuren ikke går i stykker, når man skærer i kagen.

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 07-10-2013

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!