Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Citronmuffins med rosmarin

Runas madblog
Rosmarin hører ikke kun til i det salte køkken. Prøv at komme finthakkede rosmarinblade i disse saftige og friske muffins med citron og marcipan – de smager intet mindre end fantastisk!

Hjemme hos mig finder rosmarin oftest vej til en pizza eller et focacciabrød. Men efter at have stødt på den skønne urt på et par restauranters dessertkort, besluttede jeg mig for at eksperimentere lidt.

 

Prøv også min opskrift på cheesecake med citron og blåbær - TRYK HER

 

Citron og rosmarin er et velkendt match, så jeg ville prøve at forene dem i disse muffins, der også har fået et skud marcipan. Resultatet er super delikat, da smagen af rosmarin blot giver kagerne et spændende twist.

Jeg håber, du har mod på at prøve dem – det er i hvert fald ikke sidste gang, jeg bruger rosmarin i de søde sager. Måske man skulle prøve at proppe det i en chokoladekage…

 

 

Annonce

12 stk.

Arbejdstid: 30 min.

Bagetid: ca. 20 min.

 

125 g smør (blødt) 

125 g rørsukker

½ vaniljestang

2 æg (str. L) 

100 g marcipan

125 g mel

1 tsk. bagepulver

¼ tsk. salt

1 citron (øko) 

5 kviste rosmarin (ca. ½ dl) 

Glasur:

1 æggehvide (evt. pasteuriseret) 

ca. 3 dl flormelis

½ tsk. citronsaft

Pynt:

små rosmarinblade

 

1. Pisk smør, sukker og kornene fra vaniljestangen lyst og luftigt. Tilsæt æggene, ét ad gangen, og vend revet marcipan i dejen.

 

2. Bland mel, bagepulver og salt sammen i en anden skål. Sigt det i dejen, og vend rundt med en dejskraber.

 

3. Riv citronskallen fint, og kom den i dejen sammen med citronsaft og helt finthakkede rosmarinblade (blend dem evt. i en minihakker). Vend kort rundt i dejen til ensartet konsistens.

 

4. Fordél dejen i smurte muffinforme.

 

5. Bag kagerne ved 180 grader i ca. 20 min. Lad dem afkøle på en bagerist.

 

Glasur:

6. Pisk æggehviden stiv med en elpisker. Sigt flormelis i, og tilsæt citronsaft. Pisk i mindst 5 min., til glasuren er tyk og blank.

 

7. Kom en klat glasur på kagerne, og pynt med rosmarinblade.

 

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 28-09-2015