Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Citrontærte med karamel og marengs

Runas madblog
Lav en festlig dessert med knasende sprød mandelbund, syrlig citroncreme, sej karamel og et gavmildt lag marengs på toppen.

Jeg er ret begejstret for kombinationen af citron og karamel og havde egentlig planer om en enkel citroncupcake med karamel på toppen. Men så gik der pludselig fest i den, og resultatet blev denne tærte, som man ikke kan spise det helt store stykke af – til gengæld smager det umanerligt godt.

 

Prøv også min opskrift på chokoladetærte med nøddebund - TRYK HER

 

Jeg bagte den på en af de alt for få varme sommerdage, så marengsen holdt ikke så længe, og vi var nødt til at spise den samme dag. Til alt held stillede underboerne beredvilligt op som testsmagere og fik hurtigt udryddet tærteresterne.

 

10 personer

Arbejdstid: 1 time

Bagetid: 50 min.

 

Mandelbund:

200 g mandler

60 g brun farin (eller muscovadosukker) 

Annonce

60 g smør

Citronfyld:

2 æg

1 dl fløde (9%) 

75 g rørsukker

1½ citron (øko)

Karamelfyld:

400 g kondenseret mælk (1 dåse)

50 g smør

2 spsk. sirup (gerne muscovadosirup)

Marengs:

100 g sukker

3 spsk. vand

3 æggehvider (evt. pasteuriserede)

 

1. Kom mandler og farin i en blender og kør til fint mel.

 

2. Smelt smørret, og hæld det i nøddemelet lidt ad gangen til ensartet masse.

 

3. Tryk massen ud i en smut tærteform (en aflang på 35x11 cm eller en rund på ca. 22 cm i diameter).

 

4. Bag tærtebunden gylden ved 165 grader i ca. 30 min. Lad bunden afkøle i formen på en bagerist.

 

Citronfyld:

5. Pisk æg sammen med fløde, rørsukker, ½ spsk. fintrevet citronskal og 0,75 dl citronsaft i en skål.

 

6. Hæld citroncremen på tærtebunden (evt. igennem en sigte, hvis du vil undgå citronskallerne).

 

7. Bag tærten i 20-25 min., til cremen netop er stivnet. Tag tærten ud af ovnen, og lad den køle af.

 

Karamelfyld:

8. Kom kondenseret mælk, smør og sirup i en tykbundet gryde. Varm op under konstant omrøring, da det nemt brænder på. Når massen bobler og bliver gylden, er karamellen færdig. Det tager 10-15 min.

 

9. Fordél karamellen på den afkølede tærte med citronfyld.

 

10. Sæt tærten i køleskabet, til karamellen er stivnet.

 

Marengs:

11. Kom sukker og vand i en gryde. Kog det op, til sukkeret er opløst. Har du et sukkertermometer, skal det vise 117 grader.

 

12. Pisk æggehviderne stive, og hæld forsigtigt den varme sirup i hviderne under piskning. Pisk marengsen kraftigt i et godt stykke tid, til den bliver sej og blank.

 

13. Bred marengsen ud over tærten, eller sprøjt den ud i små toppe.

 

14. Brænd marengsen kort med en gasbrænder, til marengsen får farve. Du kan også sætte den under ovngrillen i få min. Servér straks.

 

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 17-08-2015