Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Cremet citronfromage

Runas madblog
Denne citronfromage smager af lykkelige somre i mormors have og er perfekt til påskens sammenkomster med sin gule farve.

Min salige mormor kunne noget med fromage, og hun havde to varianter, der aldrig slog fejl: romfromage og citronfromage. Sidstnævnte var min favorit som barn, og som voksen elsker jeg at servere den luftige og syrlige dessert, mens jeg sender hende et par kærlige tanker.

Jeg ved ikke, hvad hun ville sige til lakrids på toppen og lidt limesaft sammen med citronsaften. Men jeg synes, det giver lidt ekstra friskhed og et moderne tvist. Er du til en rendyrket mormordessert, udelader du det blot.

 

 

4 personer

Arbejdstid: 25 min.

Kogetid: 8-10 min.

Stivnetid: 2 timer

 

3 æggeblommer (pasteuriserede) 

½ stang vanilje

2 citroner (økologiske, saften heraf) 

½ lime (saften heraf) 

75 g sukker

Annonce

50 g smør

3 blade husblas

1 tsk. citronskal

3 dl piskefløde

Drys:

lakridspulver

 

1. Læg husblassen i koldt vand i ca. 5 min.

 

2. Kom æggeblommer med kornene fra vaniljestangen, citron- og limesaft, sukker og smør i en gryde over svag varme. Pisk, til blandingen er tyk og cremet.

 

3. Knug vandet af husblassen, kom husblassen i æggeblandingen, og lad den smelte heri.

 

4. Tag gryden af varmen, og lad blandingen køle af til stuetemperatur.

 

5. Tilsæt fintrevet citronskal.

 

6. Pisk fløden til skum, og vend den i blandingen med en dejskraber (gem lidt til pynt).

 

7. Hæld fromagen i portionsglas eller en fin skål, og pynt med lidt flødeskum (evt. sprøjtet ud med en sprøjtepose med stjernetylle). Lad fromagen størkne et par timer i køleskabet. Drys med lakridspulver ved servering.

 

Tip: Har du lidt fromage til overs (inden fromagen størkner), kan du hælde det i ispindeforme og fryse det. Uhm!

 

Illustreret af: Runa Pihlmann
Publiceret: 14-04-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!