Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Drømmekage

Runas madblog
Den legendariske drømmekage fra Brovst har stået på mange kaffeborde i flere årtier – og med god grund. For den både luftige og saftige kage med karamelliseret kokos på toppen er en genial kombination, der får mundvandet til at løbe.

I min barndoms Vestjylland var der sjældent langt mellem kaffepauserne. Især i weekenderne var der ofte både formiddagskaffe, eftermiddagskaffe og aftenkaffe på programmet. Og det krævede selvfølgelig en del kage – hjemmebagt, forstås!

Derfor var bradepandekager selvsagt et hit, for så var der kage til mange – eller i det mindste til en weekend med tre daglige kaffepauser. De fleste husmødre kunne trylle en bradepande med drømmekage frem på få øjeblikke, og den fik hurtigt ben at gå på.

Her har jeg lavet den i en lidt mindre version i en springform. Men ganger du med to, er vi tilbage i bradepandestørrelsen.

 

 

8-10 personer

Arbejdstid: 20 min. 

Bagetid: 25-30 min.

 

3 æg (str. L) 

Annonce

200 g rørsukker

1 vaniljestang

250 g hvedemel

2 tsk. bagepulver

2 dl mælk (evt. kærnemælk) 

50 g smør

Topping:

125 g smør

100 g kokosmel

225 g brun farin

½ dl mælk (eller vand)

25 g muscovadosirup

 

1. Pisk æg, sukker og kornene fra vaniljestangen tykt og skummende med en håndmikser i ca. 5 min.

 

2. Bland mel og bagepulver, og vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber.

 

3. Lun mælk og smør i en gryde, og vend det straks i dejen.

 

4. Hæld dejen i en smurt springform (24 cm i diameter), og sæt den i ovnen ved 200 grader i 25-30 min.

 

Topping:

5. Kom smør, kokosmel, farin, mælk og sirup i en gryde, og lad alle ingredienserne smelte sammen over svag varme.

 

6. Fordél toppingen på den nybagte kage.

 

7. Sæt kagen tilbage i ovnen ved 225 grader i 5 min. på øverste rille. Afkøl på en bagerist.

 

Tip: Tilsæt evt. 1 tsk. nescafé til toppingen (opløs det i mælken, inden de øvrige ingredienser tilsættes). Det giver smagen lidt ekstra karakter.

 

Prøv også min opskrift på chokoladekage med chokoladesovs og kokos TRYK HER

 

 

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 18-08-2014