Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

En snitte med hindbær

Runas madblog
Hvis jeg forvilder mig ind i en bagerforretning, er det som regel en hindbærsnitte, der ryger i bagerposen. Men ofte er det desværre en tør og skuffende oplevelse at sætte tænderne i snitten.

Hjemmebagte hindbærsnitter overgår langt bagerens i både smag og duft, og når man først er kommet i gang, kan man jo lige så godt bage en ordentlig portion. For de får hurtigt ben at gå på og gør altid glæde som f.eks. en lille værtindegave.

 

Jeg bager dem i cirka halv størrelse af bagerens, da jeg synes, det er lidt mere delikat. Men ingen siger, at man skal nøjes med en enkelt. Hvis man kan finde noget festligt sukkerpynt at drysse på glasuren, lyser de små snitter op på ethvert kaffebord.

 

 

Runas mini-hindbærsnitter

Ca. 35 stk. 1 vaniljestang

250 g smør

250 g sukker

500 g hvedemel

3 æg hindbærmarmelade (helst hjemmelavet)

glasur (af flormelis og citronsaft)

frysetørrede hindbær

evt. usaltede pistaciekerner

Annonce

 

1. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem med lidt af sukkeret.

 

2. Rør blødt smør med sukker og vaniljekorn godt sammen. Bland melet i og saml dejen, så godt du kan.

 

3. Pisk æggene sammen med en gaffel og kom dem i dejen, der æltes smidig og glat.

 

4. Læg dejen i en skål, dæk med husholdningsfilm og sæt den i køleskabet i en ½ times tid.

 

5. Del dejen i 8 lige store stykker.

 

6. Rul hvert stykke dej ud i 3 mm’s tykkelse, 10 cm’s bredde og ca. 30 cm’s længde. Sørg for, at kanterne er lige og pæne.

 

7. Læg på 2 stykker udrullet dej på hver bageplade og bag dem i ca. 10 min. ved 200 grader, til de er lysebrune i kanten – bag dem hellere for lidt end for meget.

 

8. Og så skal det gå stærkt: tag pladen ud af ovnen, kom hindbærmarmelade på den ene af de bagte dejstykker, læg den anden over, kom glasur på toppen, drys med frysetørrede hindbær og evt. pistaciekerner og skær ud i små snitter, inden dejen bliver for kold.

 

9. Lad hindbærsnitterne køle af på en rist.

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 15-02-2013

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!