Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Falafel – krydrede kikærtedeller

Runas madblog
Jeg bor tæt på Nørrebro, der er berømt for sine skønne shawarmabarer. Her finder man også et bredt udvalg af falafler, der er små, krydrede kikærtefrikadeller – og hver shawarmabar sin falafel.

De eksotiske vegetardeller er super anvendelige til bl.a. pitabrød, tortillas og sammen med en god, fyldig salat med f.eks. couscous eller bulgur.
Jeg foretrækker en krydret falafel med masser af smag af friske krydderurter og selvfølgelig chili.
Hvis du gerne vil skrue ned for mængden af kød, kan jeg kun anbefale dig at prøve disse falafler. De smager skønt, mætter godt og får dit køkken til at dufte af 1001 nat.

4 personer
Arbejdstid: 20 min.
Stegetid: 10 min.
Iblødsætning: 12 timer

 

400 g tørrede kikærter (eller 1 dåse kogte)
2 fed hvidløg
1 løg
1 bundt bredbladet persille
3 spsk. frisk koriander
3 tsk. spidskommen
1 lille chili
(f.eks. piri piri)
1 æg
2 spsk. citronsaft
1 tsk. fintrevet citronskal
1 æg
3 spsk. rasp
(gerne pankorasp)
½ tsk. bagepulver
salt og peber
½ dl olie
(til stegning)

Annonce


1. Læg kikærterne i blød natten over (hvis du bruger tørrede kikærter).

2. Afdryp kikærterne, og kom dem i en blender sammen med alle de øvrige ingredienser. Blend til en fin eller grov fars – alt efter smag.

3. Lad farsen hvile i en halv times tid i køleskabet.

4. Varm olien godt op, form falafelfarsen til små frikadeller på størrelse med en valnød. Læg dem på panden og tryk dem lidt flade. Steg falaflerne i ca. 5 min. på hver side. Smager bedst frisklavede, men kan også spises kolde, evt. med lidt citronsaft.

Tip: Falafler kan også frituresteges.

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 03-03-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!