Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Fastelavnsboller med marcipan og lemoncurd

Runas madblog
Boller op, boller ned, boller i min mave. Fastelavnsdagene kan være en sukkersød oplevelse med glasur, vaniljecreme og sukkerpynt.

Derfor fandt jeg på disse befriende friske fastelavnsboller med syrlig lemoncurd, der gør det muligt at spise mere end én.

Prøv også min opskrift på scones.

Går man til bageren, er en fastelavnsbolle typisk en wienerbrødsagtig sag med enorme mængder creme, syltetøj og kakaoglasur på toppen. Her når selv jeg kvalmegrænsen, så det er en fest at kunne lave min egen version.

Hvis du ikke kender lemoncurd, har du virkelig noget til gode. Det er en intens citronsmør, der både er fed og frisk på én gang. Den smager skønt på f.eks. scones og boller, men er også genial at blande i cremer til lagkager eller disse fastelavnsboller.

Ha’ en rigtig festlig fastelavn!

  

Ca. 24 stk.

Arbejdstid: 45 min.

Annonce

Bagetid: 15 min.

Hævetid: 2½ time

 

3½ dl sødmælk

25 g gær

1 vaniljestang

2 spsk. sukker

1 tsk. salt

½ tsk. kardemomme

1 æg

125 g smør

575 g hvedemel

1 æg (til pensling)

Marcipanfyld:

100 g marcipan

75 g rørsukker

75 g smør

Lemoncurd-skum:

9 dl piskefløde

3 dl lemoncurd

Glasur:

flormelis

citronsaft

 

1. Lun mælken i en gryde, og opløs gæren heri. Tag gryden af varmen.

 

2. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med sukkeret.

 

3. Kom vaniljesukker, salt, kardemomme, æg og smeltet smør i mælkeblandingen. Tilsæt melet lidt ad gangen, og ælt dejen, til den er blank og smidig.

 

4. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 2 timer.

 

Marcipanfyld:

5. Bland marcipan med sukker og blødt smør til en ensartet remonce.

 

6. Rul dejen ud i knap 1 cm’s tykkelse på et meldrysset bord, og skær den ud til ca. 24 kvadrater på ca. 8 x 8 cm. Kom en skefuld fyld på hver, og klem dejen sammen omkring fyldet.

 

7. Sæt bollerne med sammenføjningen nedad på bagepapir på en bageplade. Lad dem efterhæve tildækket i 30 min.

 

8. Pensl fastelavnsbollerne med sammenpisket æg, og sæt dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min., til de er lysebrune.

 

Lemoncurd-skum:

9. Pisk fløden til skum, og bland det med lemoncurd med en dejskraber.

 

10. Flæk de helt afkølede fastelavnsboller, og fyld dem med lemoncurd-skum (brug evt. en  sprøjtepose med stjernetylle). Pynt med lidt glasur rørt af flormelis og citronsaft.

 

Tip: Lemoncurd er citronsmør, og kan købes hos velassorterede supermarkeder.

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 09-02-2015