Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Flødebolleis

Runas madblog
Bland en hjemmelavet vaniljeis med en bakke flødeboller, og successen er hjemme hos de små slikmunde. Skal det gå hurtigt, kan du købe en god vaniljeis og blande med flødebollerne.

Min søn skulle have en legekammerat med hjem fra børnehaven, så jeg ville overraske dem med lidt lækkert. Min mands nye ismaskine er allerede flittigt i brug, så den stod parat til en omgang børneis.

 

Prøv også min opskrift på hjemmelavede flødeboller med hindbærskum - TRYK HER

 

Drengene gjorde store øjne, da jeg vendte det meste af en bakke flødeboller i iscremen, så de kunne næsten ikke vente, til maskinen var færdig. De satte en god portion flødebolleis til livs, men heldigvis blev der lidt til overs – den kan nemlig også spises af voksne.

 

Har du ikke en ismaskine, kan du hælde iscremen i en form og sætte den i fryseren. Rør i den jævnligt, til den er frossen, for at undgå krystaller.

Annonce

 

 

Ca. 1 liter

Arbejdstid: 20 min.

Indfrysningstid: ca. 35 min. (med ismaskine)

Fryseegnet

 

4 æggeblommer (evt. pasteuriserede) 

80 g rørsukker

10 g vaniljesukker

2½ dl sødmælk

2½ dl piskefløde

ca. 10 flødeboller (med eller uden kokos)

Tilbehør: evt. vafler, flødeboller og friske jordbær

 

1. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker let og skummende. Tilsæt mælk under konstant omrøring.

 

2. Pisk fløden til let skum, og vend den i æggeblandingen.

 

3. Hæld iscremen på ismaskinen.

 

4. Fjern bunden fra flødebollerne, mos flødebollerne let sammen med en gaffel, og hæld dem i iscremen 5 min. før, isen er færdig.

 

5. Kugl evt. isen op, og servér i isvafler med en flødebolle på toppen. Du kan også servere isen med friske jordbær.

Tip: Dyp evt. vaflen i smeltet, mørk chokolade og derefter i kokosmel.

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 23-05-2015