Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Flødeboller med hindbærskum

Runas madblog
Jeg er storforbruger af flødeboller med tyk chokolade, hindbærskum og marcipanbunde. Og efter at jeg selv har lært at lave dem, scorer jeg billige points hos familien.

Egentlig havde jeg opgivet at lære at lave mine egne flødeboller, for de gange, jeg har forsøgt, er det endt med flade bøffer. De smagte fantastisk, bevares, men en stor del af oplevelsen er altså at sætte tænderne i en flødebolle af en vis højde og med et anstændigt chokoladeknæk.

Men så faldt jeg over et flødebollekursus og valgte at tage kampen op mod bøfferne. Noget af hemmeligheden bag en smuk flødebolle handler om stiftpisket skum (som i seriøst stift skum!), et vist håndelag for at styre en sprøjtepose og så selvfølgelig temperering af chokoladen. Jeg har tidligere forsøgt at camouflere en grå og trist chokolade bag alt for meget drys, og det er altså ikke behageligt i munden.

Øvelse gør mester, og jeg øver mig stadig – til stor begejstring for både manden og knægten derhjemme!

Annonce

 

 

Ca. 15 stk. (afhængig af størrelse)

Arbejdstid: 1 time 

 

Marcipanbunde:

250 g ren rå marcipan

Hindbærskum:

1 vaniljestang

½ dl vand

1½ tsk. citronsaft

250 g sukker

80 g glucosesirup

100 g æggehvider (evt. pasteuriserede)

1 spsk. sukker

25 g frysetørrede hindbær

Overtræk:

ca. 400 g mørk chokolade

Pynt:

frysetørrede hindbær

 

Marcipanbunde

1. Skær en rulle marcipan i 15 skiver, og læg dem på bagepapir på en bageplade.

 

2. Bag bundene ved 180 grader i ca. 5 min., til de er lidt gyldne i kanten. Lad dem afkøle helt på en bagerist.

 

Hindbærskum:

3. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.

 

4. Kom vand, citronsaft, sukker, sirup og den tomme vaniljestang i en gryde, og kog op til 117 grader (brug et sukkertermometer).

 

5. Pisk æggehviderne knapt stive med sukker, og hæld derefter den varme sukkerlage og vaniljekorn over hviderne, mens du pisker. Bliv ved med at piske, til skummet er meget stift. Vend hindbær i, og kom skummet i en sprøjtepose med en tylle på ca. 2 cm.

 

6. Sprøjt skummet op på de helt kolde marcipanbunde. Sørg for, at skummet fæstner bunden, så det ikke falder af, når flødebollen skal overtrækkes med chokolade.

 

Overtræk:

7. Temperér chokoladen: Hak ⅔ af chokoladen, og smelt den langsomt i en skål over vandbad. Chokoladen skal nå en temperatur på 45 grader (brug et sukkertermometer). Sørg for, at der ikke kommer vand eller damp i chokoladen.

 

8. Hak den sidste ⅓ af chokoladen fint.

 

9. Tag skålen af vandbadet, og rør den sidste ⅓ chokolade i. Temperaturen skal ned på ca. 30 grader.

 

10. Dyp flødebollerne i tempereret chokolade. Sørg for, at chokoladen rører bunden, så skummet bliver helt indkapslet. Drys med frysetørrede hindbær, inden chokoladen størkner. Opbevar flødebollerne køligt, men ikke i køleskabet, da det gør chokoladen mat.

Tip: Pres altid øverst på sprøjteposen, så er det nemmere at få flødebollerne pæne og lige.

Tip: Er du vild med lakrids, kan du erstatte de frysetørrede hindbær med 1 spsk. rålakridspulver.

 

 

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 27-10-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!