Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Focaccia med rosmarin og oliven

Runas madblog
Det skønne italienske brød er oplagt at bage, hvis du får mange gæster på besøg. Prøv at bage det i en springform, og skær det ud som lagkagestykker.

En flok venner med påhæng havde meldt deres ankomst, og pludselig var vi 15 til aftensmad. Jeg biksede en hurtig grøntsagssuppe sammen (prøv min opskrift på porrekartoffelsuppe) og ville gerne servere den med hjemmebagt brød. Valget faldt på det italienske focacciabrød, der – efter min smag – helst skal dryppe lidt af god olivenolie.

I stedet for at smide dejen i en bradepande, fandt jeg min højtelskede fleksible lagkagering frem, og hældte dejen heri. Oftest stikker man små rosmarinkviste ned i dejen, men jeg nippede bladene af og lagde dem oven på dejen i et fint mønster. Sammen med en håndfuld sorte oliven blev brødet smukt at se på, og det pyntede på bordet. Jeg skar det ud i små lagkagestykker, og det forsvandt som – nybagt brød…

Annonce

 

1 brød, ca. 15 personer

Arbejdstid: 30 min.

Hævetid: natten over

Bagetid: 25 min.

 

4 dl vand (koldt)

1½ tsk. salt

½ pk. gær (25 g)

200 g durummel

50 g speltmel (eller grahamsmel)

300 g hvedemel (gerne tipo00)

1 håndfuld friske rosmarinblade

100 g oliven (uden sten)

Drys:

½ spsk. flagesalt

½ olivenolie

 

1. Rør vand, salt og gær sammen. Tilsæt durummel og speltmel, og rør til ensartet konsistens. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, og rør dejen godt sammen. Dejen skal være fugtig og helt blød.

2. Foer en springform (28 cm i diameter) med bagepapir, og fordél dejen heri. Læg rosmarinblade på toppen i et fint mønster, og stik oliven ned i dejen.


3. Lad dejen hæve i køleskabet natten over.

4. Drys med flagesalt, og bag brødet gyldent ved 225 grader i ca. 25 min.

5. Tag brødet ud af ovnen, og dryp overfladen med olivenolie.

Tip: Har du ikke en fleksibel lagkagering eller stor springform, kan du sagtens bage focacciaen i en bradepande.

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 23-02-2015