Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Fransk nougat med mandler, tranebær og citron

Runas madblog
Det er sjovt at lave sit eget slik, og man bliver afhængig af den seje konsistens og smagen af ristede mandler og pistacienødder.

På ferier i bl.a. Rom og Barcelona forvilder min mand sig ofte ind i butikker med fransk nougat og kommer ud med favnen fuld af lange stænger. Flere butikker sælger kun denne ene vare – til gengæld i alverdens kombinationer.

 

PRØV OGSÅ MIN OPSKRIFT PÅ FLØDEBOLLER MED HINDBÆRSKUM - TRYK HER

 

Jeg har aldrig helt delt hans svaghed for fransk nougat, så som en lille udfordring har jeg prøvet at lave min egen variant med mandler, pistacienødder, tranebær og citronskal. Og den smager selvfølgelig langt bedre, når den er frisklavet. Citronskallen giver en god balance til alt det sukkersøde, så nu har jeg fået mig en ny slikfavorit.

Opskriften kræver et sukkertermometer, og det er en stor fordel at bruge en silikonemåtte til udrulning, da bagepapir let går i stykker.

Annonce

Prøv at lave din egen favorit med f.eks. chokolade eller frysetørrede hindbær på toppen.

 

 

Ca. 50 stk.

Arbejdstid: 30 min.

Kogetid: ca. 10 min.

 

250 g hele mandler

25 g pistacienødder (usaltede) 

½ vaniljestang

40 g æggehvider (evt. pasteuriserede) 

40 g sukker

1 knsp. salt

50 g vand

150 g sukker

100 g glukose

100 g agavesirup (eller flydende honning) 

25 g tørrede tranebær

1 tsk. citronskal (økologisk)

 

1. Rist mandler og pistacienødder på en tør pande, til de får lidt farve. Tag dem af varmen.

 

2. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem med æggehvider, sukker og salt i en skål. Pisk blandingen til en luftig marengs (8-10 min.)

 

3. Kog vand og sukker op, tilsæt glukose, og varm op til 140 grader. Tilsæt agavesirup, og kog op til 148 grader.

 

4. Hæld den varme sukkermasse i marengsen i en tynd stråle, mens du pisker kraftigt i ca. 5 min.

 

5. Hæld massen ud på en silikonemåtte (eller bagepapir) drysset med flormelis. Drys mandler, pistacienødder, tranebær og fintrevet citronskal over, og ælt det ind i massen vha. måtten. Rul massen ud med en bagerulle (i ca. 2 cm’s tykkelse, og lad den køle helt af.

 

6. Skær den franske nougat ud i fine bidder med en brødkniv. Nougaten kan sagtens holde sig i 1 måned på køl.

Tip: Pak nogle stykker fint ind i cellofan, og du har en sød værtindegave.

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 30-03-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!