Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ginger beer

Runas madblog
Er du vild med smagen af frisk ingefær, vil du elske denne drik. Den er enkel at lave, men bliver ekstra smagfuld, hvis den får lov at trække natten over.

Forleden aften havde en af mine veninder lokket mig med på en japansk restaurant på Nørrebro. Her fortalte hun den glade nyhed, at hun var blevet gravid. Desværre betød det også, at hun var svært ramt af kvalme, så da menukortet landede på bordet, bestilte hun straks husets hjemmelavede ginger beer. Som navnet siger, indeholder den masser af frisk ingefær, og det dulmer åbenbart kvalmen.

 

Prøv også min opskrift på luksus-romkugler af kagerester TRYK HER

 

Jeg gjorde hende selskab, da ginger beer også er en af mine favoritter. Når nu restauranten kunne lave den selv, var det nærliggende at lave min egen version, så den får du her. Den er knapt så sød som ginger ale og passer perfekt til asiatisk mad, men kan også sagtens drikkes alene.

Annonce

 

 

Ca. 1 liter

Arbejdstid: 15 min.

Trækketid: mindst 2 timer (og gerne natten over)

 

40 g frisk ingefær

2½ spsk. rørsukker

1 citron (øko) 

½ vaniljestang

3 dl æblemost (uden tilsat sukker) 

2 dl vand

ca. 5 dl danskvand (evt. med citrus)
Tilbehør:

citronskiver (eller lime), isterninger og frisk mynte

 

1. Skræl ingefæren, og riv den groft.

 

2. Bland ingefær med sukker, citronskræl (uden den hvide hinde), flækket vaniljestang, æblemost og vand i en skål. Lad blandingen trække på køl i mindst 2 timer og gerne natten over.

 

3. Si saften igennem en si over på en flaske med patentprop, og bland den med danskvand 1:1.

 

4. Servér ginger beer i glas med citronskiver, isterninger, friske mynteblade og sugerør.

 

Tip: Det er nemmest at ”skrælle” frisk ingefær med en teske.

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 29-02-2016