Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Guldkarameller

Runas madblog
Efterårsferien er et oplagt tidspunkt at hive ungerne med i køkkenet. Mon ikke de kan lokkes med en guldkaramel eller to – det er både hyggeligt og let at lave selv.

Min mand har en svaghed for guldkarameller, og hvis ikke det var for mit skrøbelige tandsæt, gjorde jeg ham gerne selskab.

 

Prøv også min opskrift på fransk nougat TRYK HER


Men efter at jeg har lært kondenseret mælk at kende (de der små dåser med sødet mælk), fandt jeg på at lave mine egne guldkarameller – i en blød og tandvenlig version. Og det er faktisk overraskende nemt!
Karamelmassen endte med at stå to dage i køleskabet, inden jeg rullede den til små karameller, og det tog den på ingen måde skade af. Så man kan snildt overtrække dem med chokolade, når det lige passer, og det er jo meget praktisk.
For at understrege, at det er guld-karameller, dryssede jeg dem med lidt bladguld. Karamellerne er også geniale til konfektskålen i juletiden, ja faktisk hele året rundt.

Annonce

 

Hjemmelavede guldkarameller

Ca. 75 stk.
Arbejdstid: 1 time
Kogetid: 15 min.

 

400 g kondenseret mælk (1 dåse, fås hos velassorterede supermarkeder)
100 g smør
2 spsk. muscovadosirup
(eller alm. sirup)
175 g rørsukker
1 tsk. vaniljekorn
1 knsp. salt
Overtræk:
200 g mørk chokolade
Pynt:
bladguld

 

1. Kom kondenseret mælk, smør, sirup, sukker, vaniljekorn og salt i en gryde, og smelt det over svag varme. Rør jævnligt, så massen ikke brænder på. Skru op, og kog massen, til den bliver gylden og danner seje bobler. Tag gryden af varmen.

2. Hæld karamelmassen i et fad foret med bagepapir. Massen skal ca. være 1 cm tyk. Sæt fadet i køleskabet natten over.

3. Rul massen til små, fine kugler med en teske. Skyl jævnligt hænderne under koldt vand, så de ikke varmer karamellerne for meget op.

4. Sæt kuglerne i fryseren i en halv times tid.

5. Smelt forsigtigt chokoladen over vandbad.

6. Vend karamellerne i den smeltede chokolade, og drys med bladguld, inden chokoladen størkner. Tag evt. en lille portion karameller ud af fryseren ad gangen, så de ikke bliver for bløde.
 

Tip: Selv om chokolade aldrig skal i køleskabet, vil jeg alligevel opbevare guldkaramellerne der. De bliver nemlig hurtigt bløde.

 

Vind bog og billetter

Vind 2 x 2 billetter til Bogforum i Bellacenter d. 6.-8. november, hvor du kan møde en lang række forfattere og høre spændende foredrag. Oveni vinder du Annemette Voss' nye bagebog "Kagekarma" med hele 100 kreative opskrifter på kager og andre søde sager. Vi sætter 2 stk. på højkant.

 

Svar på følgende spørgsmål:

Hvad hedder Annemette Voss' nye bagebog?

 

Send dit svar inkl. navn og adresse til:

vindbogogbilletter@hjemmet.dk
senest mandag d. 19. oktober kl. 12.

 

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 12-10-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!