Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Gulerodskage med skyrcreme og sukkersyltede gulerødder

Runas madblog
Bag en saftig gulerodskage med knasende hasselnødder, en frisk skyrcreme på toppen og sukkersyltede gulerødder som pynt.

Min søn har fået sin første kartoffelskræller, så hans helt store interesse er i øjeblikket at skrælle kartofler og gulerødder – helst så meget, at der kun er en lille kartoffel- eller gulerodskugle tilbage…

 

Prøv også min opskrift på Ginger beer - TRYK HER

 

 

For at stimulere hans nye køkkenpassion, besluttede jeg mig for at lave en gulerodskage sammen med ham. Det kostede så en hel pose gulerødder, men han hyggede sig så længe.

 

Min version indeholder ristede hasselnødder, der giver lidt at tygge på. Jeg har endnu ikke lært at sætte pris på rosiner i bagværk, men hvis du er til den slags, kan du tilsætte ½ dl bløde rosiner sammen med nødderne. For at friske cremen lidt op, har jeg tilsat skyr.

Annonce

 

Jeg kan godt lide, at man har en idé om, hvad man skal til at sætte tænderne i – blot ved at se på en kage. Derfor har jeg syltet nogle tynde strimler gulerod i en sukkerlage, og brugt dem som pynt.

Forhåbentlig bliver du lige så begejstret for kagen som min søn og jeg.

Gulerodskage med skyrcreme og sukkersyltede gulerødder

Arbejdstid: 50 min.

Bagetid: ca. 50 min.

 

50 g hasselnødder

300 g brun farin

1 dl olie (neutralt smagende) 

½ vaniljestang

2 æg

150 g mel

1 tsk. bagepulver

1½ tsk. stødt kanel

1½ tsk. stødte nelliker

¼ tsk. salt

200 g gulerødder

Sukkersyltede gulerødder:

1 gulerod

1 dl vand

½ dl sukker

½ citron (øko)

Skyrcreme:

150 g flødeost naturel

50 g skyr

50 g flormelis

25 g smør (blødt) 

½ vaniljestang

½ citron (øko) 

 

1. Rist nødderne ved 175 grader i 10-12 min. Afkøl nødderne, og nulr hinderne af – evt. i et viskestykke. Hak nødderne groft.

 

2. Pisk farin og olie sammen i en skål.

 

3. Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, skrab kornene ud, og kom dem i skålen. Pisk æggene i – ét ad gangen.

 

4. Sigt mel, bagepulver, kanel, nelliker og salt sammen i en skål, og vend det i blandingen.

 

5. Skræl gulerødderne, riv dem groft, og vend dem i dejen sammen med nødderne (gem evt. 1½ spsk. nødder til pynt).

 

6. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 20 cm i diameter), og bag kagen ved 180 grader i 50-55 min. Tjek, om kagen er færdigbagt ved at stikke en lille, spids kniv ned i midten af kagen. Hænger der rå dej på, skal kagen bage lidt længere. Afkøl kagen på en bagerist.

 

Sukkersyltede gulerødder:

7. Skræl guleroden. Skær den i lange, tynde strimler med en tyndskræller eller på et mandolinjern.

 

8. Kom vand og sukker i en gryde, og bring det i kog. Tag gryden af varmen.

 

9. Riv citronskallen fint, og pres saften ud. Kom skal og saft i sukkerlagen sammen med gulerodsstrimlerne. Lad dem trække i ½-1 time. Afdryp dem godt i en si, og dup dem evt. tørre i et stykke køkkenrulle.

 

Skyrcreme:

10. Pisk flødeost sammen med skyr, flormelis, små klatter af blødt smør, vaniljekorn, fintrevet citronskal og 1 tsk. citronsaft – brug gerne en håndmikser.

 

11. Fordél cremen på den helt afkølede kage, og pynt med sukkersyltede gulerødder og evt. lidt hasselnødder.

 

Tip: Kagen holder sig saftig og frisk på køl i ca. 5 dage – tag den ud en ½ time før servering, så smager den af mere.

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 14-03-2016

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!