Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Hindbærhjerter

1
Runas madblog
Små, romantiske hjertekager med mørdej og hindbærmarmelade.

En kær veninde og inkarneret kageelsker skulle giftes, og hun spurgte, om jeg ville bage hindbærsnitter til receptionen. Den slags ærefulde hverv kan man jo ikke sige nej til, så jeg sagde straks ja.

Dog fik jeg lidt sved på panden, da jeg hørte, at der kom over 100 gæster, for hindbærsnitter kræver ret god tid i køkkenet. Men så gravede jeg min indre pladderromantiker frem og besluttede mig for at stikke mørdejen ud til små hjerter – det var trods alt et bryllup!

Som sagt, så gjort, og der blev hele 130 hjerter (dvs. 65 hindbærhjerter) af én portion. Både mit køkkenbord og spisebord var dækket af små hjerter, så det var umuligt ikke at komme i bryllupsstemning. Og mens jeg stod og lagde hjerterne sammen med marmelade og pyntede dem med glasur, sendte jeg det kommende brudepar en masse kærlige tanker.

Annonce

Hjerterne er nu spist, og brudeparret har sagt ja til hinanden. Se, dét var en vaskeægte kærlighedshistorie.

 

 

Ca. 65 stk.

Arbejdstid: ca. 2 timer

Bagetid: ca. 7 min. (pr. plade)

 

1 vaniljestang

250 g sukker

250 g smør

500 g hvedemel

3 æg

ca. 3 dl hindbærmarmelade (helst hjemmelavet) 

Pynt:

glasur (af flormelis og citronsaft) 

frysetørrede hindbær

 

1. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med lidt af sukkeret.

 

2. Rør blødt smør med sukker og vaniljekorn godt sammen. Bland melet i, og saml dejen, så godt du kan.

 

3. Pisk æggene sammen med en gaffel, og kom dem i dejen, der æltes smidig og glat.

 

4. Læg dejen i en skål, dæk med husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i en ½ times tid.

 

5. Rul dejen ud i 3 mm’s tykkelse på et meldrysset bord, og stik små hjerter (ca. 5 cm i diameter) ud. Der bliver ca. 130 hjerter af dejen.

 

6. Læg hjerterne på bageplader med bagepapir, og bag dem i ca. 7 min. ved 200 grader, til de er lysebrune i kanten – bag dem hellere for lidt end for meget.

 

7. Lad hjerterne køle af på en rist.

 

8. Kom lidt hindbærmarmelade på halvdelen af hjerterne, læg resten af hjerterne (de pæneste) ovenpå, og pynt med glasur og frysetørrede hindbær. Opbevar hindbærhjerterne i en kagedåse. De kan snildt holde sig 1 uge.

 

Tip: Lav hjerterne en dag eller to før, de skal spises. Så får de den helt rigtige konsistens.

 

Prøv også mine runde hindbærsnitter med spelt - KLIK HER

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 07-07-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

1
12 jul 2016 20:47

Nu ved jeg, hvad jeg skal bruge alle mine hindbær i haven til :)

 

 

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!