Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Hjemmelavet marcipan

Runas madblog
Jeg elsker marcipan, og i julen ryger der ekstra meget af den skønne mandelmasse indenbords. Og har man én gang smagt den hjemmelavede slags, bliver man hurtigt afhængig.

Nougat eller marcipan? De fleste er på enten eller, mens andre foretrækker både og. Jeg er helt klart til marcipan, hvilket mange af mine opskrifter også vidner om.

 

Prøv også min opskrift på napoleonshatte


Og der er mildt sagt forskel på marcipan! Nogle indeholder alt for meget sukker, mens andre gemmer på abrikoskerner i stedet for mandler. Der findes heldigvis også super lækre ruller med marcipan, men de er som regel temmelig pebrede i prisen. Og så er det jo godt, at det er så nemt at lave sin egen marcipan.
Når jeg ser mandler på tilbud, hamstrer jeg en ordentlig portion. For så har jeg altid lidt sundt at gnaske på, drysse på skyren om morgenen – eller hovedingrediensen til marcipan.
For hjemmelavet marcipan skal efter min mening være spækket med mandler. Og det er denne portion. Hvis du foretrækker en lidt grov marcipan, blender du den blot lidt kortere tid. Denne opskrift indeholder en hjemmelavet vaniljesirup, som også er meget let at lave. Men skal det gå ekstra hurtigt, kan du selvfølgelig bruge en færdig vaniljesirup eller en lys sirup i stedet for.

Annonce

 

Ca. 350 g marcipan

 

Arbejdstid: 25 min.

Bagetid: 5 min.

Køletid: 30 min.

 

300 g mandler
Vaniljesirup:
1 vaniljestang
1 dl rørsukker

1½ dl vand

Smut mandlerne:
1. Kom de hele mandler i en gryde med vand, og bring vandet i kog. Lad mandlerne kog i 1 minuts tid, tag dem af varmen, og skyl dem under den kolde hane. Smut mandlerne.

2. Rist mandlerne i ovnen ved 180 grader i ca. 5 min. De må ikke tage farve. Lad mandlerne køle helt af (lav evt. vaniljesiruppen imens).

3. Blend de smuttede mandler til fint mel.
 

Vaniljesirup:
4. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med lidt af sukkeret.

5. Kom alle ingredienserne (inkl. den tomme vaniljestang) i en gryde, og lad det koge i ca. 10. min., til det har konsistens som sirup.

6. Fisk den tomme vaniljestang op, og hæld siruppen i blenderen med mandelmelet lidt ad gangen. Kør til passende marcipankonsistens.

7. Pak marcipanen ind i film, og lad den afkøle i køleskabet i en halv times tid, inden du bruger den til konfekt, kager eller blot en lækker godbid.
Tip: Skal det gå ekstra hurtigt, kan du bruge 1 dl lys sirup i stedet for den hjemmelavede vaniljesirup.

 

Prøv også min opskrift på madeleines med marcipan og citron TRYK HER

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 24-11-2014