Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Hjemmelavet nutella

3
Runas madblog
Med få ingredienser kan du trylle det lækreste chokoladesmør frem på få minutter. Når du først har smagt en bolle med hjemmelavet nutella, vil du aldrig mere købe de færdiglavede.

Som barn drønede vi ofte over den tyske grænse med Brenderup-trailen bagpå. Her handlede vi ind som gale i de tyske grænsebutikker af især dåsesodavand, slik og chokolade. Og hver gang røg der mindst ét glas nutella på et halvt kg ned i indkøbsvognen, for det var meget billigere end hos vores lokale købmand.

Som voksen holder jeg stadig uendeligt meget af nutella på morgenkrydderen – især efter at jeg er begyndt at lave det selv med en super god mørk chokolade. Og det er ligefrem chokerende enkelt at fremtrylle et glas, der slår de tyske med flere mængder, så der er næsten ingen undskyldning.

Jeg propper nogle gange ekstra nødder i og undlader at blende dem alle sammen helt fint, for det er blot ekstra lækkert både at kunne se og smage, hvad man putter i munden.

Annonce

 

 

1 stort glas

Arbejdstid: 15 min. 

Bagetid: 10 min. 

 

100 g hasselnødder

2 dl piskefløde

25 g smør

½ stang vanilje

200 g mørk chokolade

 

 

1. Kom hasselnødderne i en bradepande, og sæt dem i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min., til de dufter og bliver gyldne.

 

2. Nulr hinderne af med et rent viskestykke.

 

3. Kom nødderne i en blender og hak dem (fint eller groft efter smag).

 

4. Varm fløden op til kogepunktet.

5. Hak chokoladen, og kom den i en skål sammen med smør og kornene fra vaniljestangen. Hæld den varme fløde over, og rør, til chokoladen er smeltet, og cremen er ensartet. Vend hasselnødderne i til sidst, og hæld nutellaen i et glas med tætsluttende låg. Sæt det på køl, og lad det stivne. Nutellaen kan holde sig i 1 uges tid – hvis den får lov.

 

Tip: Foretrækker du nutellaen lidt mere mild i smagen, kan du erstatte 50 g af den mørke chokolade med lys chokolade.

 

Prøv også min opskrift på koldhævede speltboller TRYK HER

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 01-09-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

3
5 feb 2015 13:46

"5. Hak chokoladen, og kom den i en skål sammen med smør og kornene fra vaniljestangen. Hæld den varme chokolade over, og rør, til chokoladen er smeltet, og cremen er ensartet. " ????

 

Jeg har varmet fløden, men ikke chokoladen? Og hvad skal jeg nu gøre med fløden??

6 feb 2015 13:18

Hej Pernille!

Der skal selvfølgelig stå den varme fløde i stedet for chokolade. Jeg har straks ændret det i opskriften. Mvh. Runa

6 feb 2015 13:20

Hej Johnny!

Jeg er stor tilhænger af ikke at komme noget fikumdik i mine opskrifter. Så jeg vil foreslå dig at halvere opskriften. Mvh. Runa

 

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!