Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Hot dog-hundehoveder

Runas madblog
Vinterferien står i børnenes tegn, men både børn og voksne kan ikke skjule deres begejstring, når disse søde hotdog-brød kommer på bordet.

Min søn ville gerne have nogle af sine små venner til frokost, og da menuen stod på hot dogs, besluttede jeg mig for at bage brødene selv.

 

Prøv også min opskrift på focacciabrød TRYK HER!

 

Efterhånden er jeg faldet over disse nuttede hundehoveder flere steder, men her er min version. De er både enkle og sjove at lave, og så ser det altså ret fornøjeligt ud, når først vovsen får en pølse i munden.

De små gæster havde selskab af deres forældre ved bordet, og smilet bredte sig hos både børn og voksne, da de fik øje på hundehovederne. Vuf og go’ fornøjelse med bageriet af de varme hunde!

 

 

10 stk.

Arbejdstid: 30 min.

Bagetid: 12-14 min.

 

1 dl vand (lunkent) 

2 dl letmælk

25 g gær (½ pk) 

Annonce

1 spsk. sukker (eller honning) 

1 tsk. salt

2 spsk. smør (smeltet) 

350 g hvedemel

100 hvid hvede (eller grahamsmel) 

1 æg (til pensling) 

Pynt:

20 sorte oliven

 

1. Lun vand og mælk i en gryde (ca. 37 grader), hæld blandingen i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, salt og smeltet smør og herefter hvedemel og hvid hvede lidt efter lidt. Ælt dejen godt sammen til blød ensartet konsistens.

 

2. Lad dejen hvile tildækket i en halv times tid.

 

3. Ælt dejen kort igennem på et meldrysset bord, og del den i 10 lige store stykker. Form hvert stykke til en flad og lidt aflang bolle. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Lav et lille skråt klip med en saks i hver ende af bollerne, så det ligner hundeører. Lad bollerne hæve i en halv times tid til dobbelt størelse.

 

4. Pynt hver bolle med 2 halve sorte oliven som øjne og en hel oliven som snude. Pensl bollerne med sammenpisket æg.

 

5. Bag bollerne ved 200 grader i 12-14 min., til de er lysebrune.

 

Tip: Flæk bollerne, og kom en pølse og evt. ketchup og sennep i.

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 15-02-2016