Annonce

Få spændende, glade og hyggelige artikler samt nemme og lækre madopskrifter til både hverdag og fest. Du får også spændende og unikke tilbud. Sendes fredag og søndag.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Hot dog-hundehoveder

Runas madblog
Vinterferien står i børnenes tegn, men både børn og voksne kan ikke skjule deres begejstring, når disse søde hotdog-brød kommer på bordet.

Min søn ville gerne have nogle af sine små venner til frokost, og da menuen stod på hot dogs, besluttede jeg mig for at bage brødene selv.

 

Prøv også min opskrift på focacciabrød TRYK HER!

 

Efterhånden er jeg faldet over disse nuttede hundehoveder flere steder, men her er min version. De er både enkle og sjove at lave, og så ser det altså ret fornøjeligt ud, når først vovsen får en pølse i munden.

De små gæster havde selskab af deres forældre ved bordet, og smilet bredte sig hos både børn og voksne, da de fik øje på hundehovederne. Vuf og go’ fornøjelse med bageriet af de varme hunde!

 

 

10 stk.

Arbejdstid: 30 min.

Bagetid: 12-14 min.

 

1 dl vand (lunkent) 

2 dl letmælk

25 g gær (½ pk) 

Annonce

1 spsk. sukker (eller honning) 

1 tsk. salt

2 spsk. smør (smeltet) 

350 g hvedemel

100 hvid hvede (eller grahamsmel) 

1 æg (til pensling) 

Pynt:

20 sorte oliven

 

1. Lun vand og mælk i en gryde (ca. 37 grader), hæld blandingen i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, salt og smeltet smør og herefter hvedemel og hvid hvede lidt efter lidt. Ælt dejen godt sammen til blød ensartet konsistens.

 

2. Lad dejen hvile tildækket i en halv times tid.

 

3. Ælt dejen kort igennem på et meldrysset bord, og del den i 10 lige store stykker. Form hvert stykke til en flad og lidt aflang bolle. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Lav et lille skråt klip med en saks i hver ende af bollerne, så det ligner hundeører. Lad bollerne hæve i en halv times tid til dobbelt størelse.

 

4. Pynt hver bolle med 2 halve sorte oliven som øjne og en hel oliven som snude. Pensl bollerne med sammenpisket æg.

 

5. Bag bollerne ved 200 grader i 12-14 min., til de er lysebrune.

 

Tip: Flæk bollerne, og kom en pølse og evt. ketchup og sennep i.

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 15-02-2016

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Runas madblog

Runa Pihlmann, journalist og madredaktør på Hjemmet, gift med Tom og mor til en lille søn. Vild med at bage og kokkerere i køkkenet.

Dagens lækkeri

Hjemmets Markedsplads

Har du også en masse gamle ting du ikke bruger? Glemte sager, der bare står og samler støv på loftet? Så er Hjemmets nye Markedsplads lige noget for dig...
Klik dig ind og se alle de fine ting og sager her