Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Hvidt chokoladebrud med pufsukker

Runas madblog
Overrask dine gæster med små eksplosioner i munden. Jeg har drysset lidt pufsukker i dette chokoladebrud, som kilder på tungen og vækker dit indre legebarn.

 

Da jeg var barn, var fredagsslik en fast tradition. Min storebror sprang på cyklen med strenge instrukser om 10 øre af dit og dat. Det var helt utroligt, hvad man kunne få for en femmer!

 

Prøv opså min opskrift på mandelroulade med lemoncurd og hvid chokolade

 

Nogle gange kom han hjem med små sølvfarvede poser med eksplosivt indhold. Det var gult tyggegummi fyldt med pufsukker, der dansede på tænder og tunge.

 

Nu er jeg så faldet over pufsukker igen – denne gang i ren form. Og det fik jeg afprøvet i dette hvide chokoladebrud, der også gemmer på knasende mandler og frisk citronskal.

Det er bestemt ikke sidste gang, jeg leger med pufsukker. Så håber, du vil lege med i fremtiden.

Annonce

 

Arbejdstid: 20 min. 

Størknetid: 30 min.

 

200 g hvid chokolade

1 tsk. citronskal (økologisk) 

25 g mandler (eller 1 dl rice crispies/puffede ris)

4 tsk. pufsukker (fås hos bl.a. specialkoebmanden.dk) 

Pynt: 2 spsk. frysetørrede brombær (eller blåbær/hindbær/solbær/lakrids)

 

1. Bræk chokoladen i mindre stykker, kom dem i en skål, og smelt dem forsigtigt over vandbad.

2. Tag skålen af varmen og rør rundt, så chokoladen afkøler lidt.

3. Tilsæt fintrevet citronskal, finthakkede mandler og 3 tsk. pufsukker.

4. Hæld chokoladen ud på et stykke bagepapir, og glat det ud med en paletkniv til ca. 3 mm’s tykkelse.

5. Pynt med frysetørrede brombær og 1 tsk. pufsukker. Lad chokoladen størkne i køleskabet i en ½ times tid.


6. Opbevar chokoladen på køl i en luftæt beholder, og bryd den i mindre stykker ved servering.

Tip: Pas på, at pufsukkeret ikke kommer i kontakt med vand eller anden væske, da det så vil eksplodere.

 

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 08-12-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!