Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Hyldeblomstsaft uden atamon

Runas madblog
Hjemmelavet hyldeblomstsaft slår den købte med flere længder. Min version er uden atamon, så saften skal helst drikke rimeligt hurtigt. Får du noget til overs, kan du fryse det ned.

Over taget på vores cykelskur, blomstrer den smukkeste hyldeblomstbusk og sender den mest vidunderlige sommerduft ned i gården.

Prøv også min opskrift på sandwich med hyldeblomstis - TRYK HER

For at få fat i de hvidgule blomsterskærme må man først kravle op på plankeværket og derefter op på taget af cykelskuret. Men hvad gør man ikke for at lave sin egen hyldeblomstsaft?
Heldigvis er jeg gift med lidt af en gentleman, der sætter stor pris på netop hyldeblomstsaft. Så han plukkede fluks en ordentlig buket hyldeblomster.
At gårdens børn nu synes, det kunne være sjovt at kravle rundt på cykelskurets tag, er en helt anden ting…

 

Ca. 1½ liter ufortyndet saft:
Arbejdstid: 15 min.
Trækketid: 2-3 dage

25 hyldeblomstskærme
3 citroner
(øko)
½ vaniljestang
1 liter vand
475 g rørsukker
Ved servering:
isterninger og evt. mynte


1. Ryst hyldeblomsterne for evt. smådyr − de skal ikke skylles, da smagen så forsvinder.

Annonce

2. Kom hyldeblomsterne i en stor skål. Pres saften af 2 citroner over, skær den 3. i skiver, og læg skiverne i skålen.

3. Flæk vaniljestangen, og læg den i skålen.

4. Bring vand og sukker i kog, og rør, til sukkeret er opløst.

5. Hæld sukkerlagen over hyldeblomster og citronskiver, og lad det afkøle på køkkenbordet.

6. Sæt skålen tildækket i køleskabet i 2-3 døgn.

7. Sigt saften fra, og hæld den på rengjorte flasker. Opbevar dem i køleskabet og fortynd i forholdet ca. 1:4, evt. med danskvand. Kom isterninger og evt. lidt mynte i ved servering.

Tip: Saften kan holde sig i ca. halvanden uge på køl, da der ikke er atamon i.

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 13-07-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!