Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ingefærsmåkager

Runas madblog
Frisk ingefær hiver disse småkager op på et højere niveau, end hvis du blot bruger tørret ingefær.

I min studietid arbejdede jeg i en chokoladeforretning, hvor vi altid havde syltet ingefær med mørkt chokoladeovertræk på hylderne. Dengang havde jeg svært ved at forstå det fantastiske ved ingefær – og det var da også kun de ”rigtigt” voksne kunder, der købte det.

 

Prøv også min opskrift på mandelsmåkager med sirup

 

Men efter at have rejst en del i Østen har jeg heldigvis fået smagsløgene op for de små, saftige og syrlige knolde, der kan få et almindeligt måltid – som f.eks. boller i karry – til at blive uforglemmeligt.

 

Prøv også gulerodsjuice med ingefær

 

Her har jeg proppet ingefær i nogle velvoksne småkager, der også gemmer på lidt kardemomme og kanel. Det er dejligt forfriskende med lidt andet end marcipan og chokolade her i juletiden.

Annonce

 

 

30 stk.

Arbejdstid: 30 min.

Bagetid: 10-12 min. (pr. plade)

 

125 g smør

80 g muscovadosirup (eller lys sirup) 

350 g hvedemel

2 tsk. bagepulver

1 tsk. hjortetakssalt

½ tsk. kardemomme

½ tsk. kanel

200 g rørsukker

1 knsp. salt

1 æg

1-1½ spsk. frisk ingefær (efter smag) 

 

1. Smelt smør og sirup i en gryde, og lad det køle lidt af.

 

2. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål.

 

3. Kom ægget i den afkølede smør/sirupsblanding, og rør det sammen. Tilsæt fintrevet ingefær, og bland forsigtigt den tørre og våde blanding til ensartet konsistens, brug evt. hænderne.

 

4. Sæt dejen på køl i ½ times tid.

 

5. Form dejen til ca. 30 små kugler på størrelse med en valnød. Læg dem på bageplader med bagepapir med god afstand, da de flyder lidt ud under bagning. Tryk dem let flade.

 

6. Bag småkagerne lysebrune ved 180 grader i 10-12 min. Lad dem afkøle på en rist. Opbevares i en dåse med tætsluttende låg.

Prøv også min opskrift på mandelsmåkager TRYK HER

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 10-11-2014