Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Iskold sommersuppe

Runas madblog
Er du så heldig at have drivhuset fyldt med solmodne tomater, er denne suppe perfekt at bruge dem til.

Som barn havde vi et lille drivhus, hvor bl.a. tomatplanterne slyngede sig op omkring opbindingspælene. At skyde glasdøren til side og indsnuse den søde duft af modne tomater er et uforglemmeligt minde. Vi spiste tomaterne som slik, og lige siden har jeg jagtet tomater af samme kvalitet.


Det er faktisk lidt at en udfordring. Og netop i denne suppe (med tomat som hovedingrediens) er smagfulde tomater afgørende for det færdige resultat.

 

Grønsagssuppen hedder gazpacho og er særligt udbredt i Spanien, hvor den læsker godt i varmen.

 

2 personer (eller forret til 4 personer)

500 g tomater

1 stor rød peberfrugt

½ agurk

1 fed hvidløg

¼ frisk rød chili

40 g brød uden skorpe

1½ spsk. citronsaft

2 dl kold grønsagsbouillon

Annonce

½ spsk. æbleeddike 

salt og peber

Pynt:

1 bundt frisk koriander eller basilikum

2 dl cremefraiche

evt. chiliflager

Tilbehør: rugbrødschips

8 super tynde skiver rugbrød

4 spsk. olivenolie

flagesalt

 

Suppe:

1. Skær et kryds i toppen af hver tomat. Kom dem i en gryde med kogende vand i et kort øjeblik og derefter i en skål med koldt vand. Træk skindet af. Fjern stilk og kerner fra peberfrugten og skær den i mindre stykker. Skræl agurken og skær den i mindre stykker. Hak hvidløget og chilien. Skær de flåede tomater i kvarte.

2. Kom det hele i en blender sammen med brød i små stykker. Tilsæt citronsaft, bouillon, eddike, salt og peber. Blend til ensartet konsistens og smag til med hvidløg, citronsaft, eddike, salt og peber.

3. Sæt gazpachoen i køleskabet – gerne i et par timer, så den er iskold ved servering.

Rugbrødschips:

4. Skær 8 super tynde skiver rugbrød (evt. på en pålægsmaskine).

5. Dryp brødskiverne med olie og drys med flagesalt.

6. Bag chipsene ved 175 grader i ca. 15. min. og lad dem køle af på en rist.

7. Servér den iskolde gazpacho med en klat cremefraiche, hakket koriander, chiliflager og rugbrødschips.

 

 

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 29-07-2013

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!